Lammbullar med bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

De här mumsiga, annorlunda och extra matiga köttbullarna går bra att laga i stora satser och är bara godare dagen efter.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl bulgur
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlökar
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver, gärna starkt
  • 1 krm malen kanel
  • 1.5 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk olja
  • Servering:
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda löken och lammfärsen med bulgur. Tillsätt kryddor, salt och persilja och blanda alltsammans väl.
  2. Forma bullar av degen och bryn dem runt om. Efterstek på svag värme 10-15 minuter.
  3. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3.5 dl bulgur
  • 1 riven gul lök
  • 2 pressade vitlökar
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver, gärna starkt
  • 1 krm malen kanel
  • 1.5 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk olja
  • Servering:
  • 1 citron, i klyftor

Lammbullar med bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

De här mumsiga, annorlunda och extra matiga köttbullarna går bra att laga i stora satser och är bara godare dagen efter.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda löken och lammfärsen med bulgur. Tillsätt kryddor, salt och persilja och blanda alltsammans väl.
  2. Forma bullar av degen och bryn dem runt om. Efterstek på svag värme 10-15 minuter.
  3. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)