Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris
  • Tid 1 tim

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

0 (0 betyg)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g benfri lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.

  2. 2

    Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar