Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
  2. Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
  2. Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!