Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
  2. Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
  2. Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)