
Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris
Betyg (1-5):
Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
- 1 msk smör
- 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
- 200 g tärnad rotselleri
- 200 g tärnad palsternacka
- 2 skivade röda lökar
- 200 g ostronskivling, i bitar
- 16 färska gröna sparrisar
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Gör så här
- Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
- Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.
Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.
Liknande recept
Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris
Betyg (1-5):
Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
- Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.
Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!