Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
  2. Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Moussakagratäng

(38)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Medelhavsgratäng

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Biff med coleslaw

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g benfri Lammstek, skuren i centimeterstora tärningar
  • 1 msk smör
  • 8 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 200 g tärnad palsternacka
  • 2 skivade röda lökar
  • 200 g ostronskivling, i bitar
  • 16 färska gröna sparrisar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Mustigt kött i sällskap av sparris och svamp. Matigt och krämigt!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stor gryta. Värm buljongen och häll den över. Lägg i rotsaker och låt koka 30-40 minuter. Tillsätt lök, svamp och sparris. Koka ytterligare 3-4 minuter.
  2. Ta upp kött och grönsaker och lägg i varma tallrikar. Blanda ner grädde och rosmarin i buljongen, hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp buljongen i tallrikarna och servera med grova portionsbaguetter.

Tips

Om du vill kan du använda torkad rosmarin istället för färsk. Ta då teskedar istället för matskedar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Moussakagratäng

(38)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Medelhavsgratäng

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Biff med coleslaw

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies