Lamm med färska örter

Betyg (1-5):
3.35 (23 betyg)

Krydda lammet med timjan, oregano och vitlök och det får en härlig smak.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:75º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Örtolja:
  • 1 dl bladpersilja
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 dl färsk oregano
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Lammstek:
  • 600 g urbenad Lammstek
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till örtoljan och smaka av med salt och peppar.
  2. Putsa lammet, spara gärna fettet. Gnid in lammet med salt och peppar. Grilla på medelvarm grill under lock till 56 grader innertemperatur.
  3. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det. Pensla med örtoljan.

Tips

Stek lammet i ugn i 80 grader till en innertemperatur på 56 grader, drygt en timme. Låt vila minst 15 minuter och grilla sedan på direkt värme runt om så att köttet får en fin yta. Avsluta med att pensla med örtoljan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kapten

2015-04-06

80 grader i ugn i en timme ger knappast en innertemperatur på 56 grader. Borde kanske vara 180 grader, eller ?

Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Helstekt Oxfilé

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Älgköttbullar

(12)
9 st
  • Örtolja:
  • 1 dl bladpersilja
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 dl färsk oregano
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Lammstek:
  • 600 g urbenad Lammstek
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Lamm med färska örter

Betyg (1-5):
3.35 (23 betyg)

Krydda lammet med timjan, oregano och vitlök och det får en härlig smak.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:75º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till örtoljan och smaka av med salt och peppar.
  2. Putsa lammet, spara gärna fettet. Gnid in lammet med salt och peppar. Grilla på medelvarm grill under lock till 56 grader innertemperatur.
  3. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det. Pensla med örtoljan.

Tips

Stek lammet i ugn i 80 grader till en innertemperatur på 56 grader, drygt en timme. Låt vila minst 15 minuter och grilla sedan på direkt värme runt om så att köttet får en fin yta. Avsluta med att pensla med örtoljan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kapten

2015-04-06

80 grader i ugn i en timme ger knappast en innertemperatur på 56 grader. Borde kanske vara 180 grader, eller ?

Liknande recept

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Helstekt Oxfilé

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Älgköttbullar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies