Lakritstiramisu

Betyg (1-5):
2.33 (15 betyg)

Tiramisu med en tvist.

Tillagningstid: 20 min + 4 tim i kylen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk ouzo eller sambuca
  • 2 dl starkt kallt kaffe
  • 16 savoiardikex
  • 1 msk lakritspulver

Gör så här

  1. Separera äggens gula och vita. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone och sambuca och rör till en slät kräm. Vispa vitan till hårt skum och vänd ner i äggblandningen.
  2. Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg i åtta portionsskålar. Dela ev kexen så de får plats. Bred över hälften av krämen och strö över hälften av lakritspulvret. Doppa resterande kex i kaffe och lägg i skålarna. Täck med resten av krämen. Låt stå kallt minst 4 tim. Strö över det sista lakritspulvret innan servering.

Tips

Det går utmärkt att göra tiramisun i en större form.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Nutella cake pops

(10)

Påskens morotstårta

(27)

Tiramisu

(9)

Rulltårta ginger delight

(7)

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

(21)

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

(15)

Chokladtiramisu

(8)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk ouzo eller sambuca
  • 2 dl starkt kallt kaffe
  • 16 savoiardikex
  • 1 msk lakritspulver

Lakritstiramisu

Betyg (1-5):
2.33 (15 betyg)

Tiramisu med en tvist.

Tillagningstid: 20 min + 4 tim i kylen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggens gula och vita. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone och sambuca och rör till en slät kräm. Vispa vitan till hårt skum och vänd ner i äggblandningen.
  2. Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg i åtta portionsskålar. Dela ev kexen så de får plats. Bred över hälften av krämen och strö över hälften av lakritspulvret. Doppa resterande kex i kaffe och lägg i skålarna. Täck med resten av krämen. Låt stå kallt minst 4 tim. Strö över det sista lakritspulvret innan servering.

Tips

Det går utmärkt att göra tiramisun i en större form.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Nutella cake pops

(10)

Påskens morotstårta

(27)

Tiramisu

(9)

Rulltårta ginger delight

(7)

Mascarponekräm med cantucciniskorpor och choklad

(21)

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

(15)

Chokladtiramisu

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies