Lakritsmarshmallows

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Mjukt och fluffigt godis med smak av lakrits.

Tillagningstid: 30 minuter + tid över natten
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2.5 msk gelatinpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • 3.5 dl strösocker
  • 2.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk lakritspulver eller fint mortlad turkisk peppar
  • 1 msk solrosolja
  • 2 dl florsocker
  • 1 tjockbottnad kastrull
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulvret med 1 deciliter kallt vatten i en bunke. Blanda socker, sirap, salt och 0,5 deciliter vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt allt smälta på låg värme tills sockret löst sig.
  2. Höj värmen och koka blandningen utan att röra om, tills termometern visar 130 grader (använd digitaltermometer).
  3. Vispa (med elvisp) försiktigt ner sockerblandningen i gelatin– blandningen. Höj hastigheten och vispa blandningen tjock och vit, 5–10 minuter. Smeten vandrar lätt uppåt så var varsam, stanna vispningen och tryck tillbaka smeten i bunken emellanåt. Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt.
  4. Pensla en liten långpanna, 30 x 40 centimeter, med solrosolja och häll i smeten. Bred ut med en slickepott eller baksidan av en sked. Smörj gärna in även den med lite olja.
  5. Täck med plastfolie och låt stå över natten. Skär kakan i bitar och rulla dem i florsocker.

Tips

Det fungerar med all naturell olja utom kallpressad oliv- eller rapsolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny Winblad von Walter

2014-12-03

Jag älskar dem!

P

2013-01-04

Jag tycker att lakrits skall vara salt så jag hade väl en tesked salt eller mer kanske. Gott blev det hur som helst, om än oerhört trådigt/kladdigt. Angående förvaring så har jag haft dem i en plastpåse med florsocker i frysen. Tinar fort och är lika goda efteråt.

Jane

2012-12-23

Jag har använt en lufttät burk, och ställt denna svalt. Mina marshmallows har dock ej hunnit bli "gamla" :).

Anli

2012-12-19

Rullade även mina i florsocker/lakrits, hur gott som helst! Men hur ska man förvara dom?? :/

Jane

2012-12-14

Försvinnande goda! Jag ökade mängden lakritspulver till 3msk plus att jag rullade dem i en kombination av lakritspulver och florsocker.

Liknande recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Frasig minipizza

(19)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2.5 msk gelatinpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • 3.5 dl strösocker
  • 2.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk lakritspulver eller fint mortlad turkisk peppar
  • 1 msk solrosolja
  • 2 dl florsocker
  • 1 tjockbottnad kastrull
  • 1 krm salt

Lakritsmarshmallows

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Mjukt och fluffigt godis med smak av lakrits.

Tillagningstid: 30 minuter + tid över natten
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulvret med 1 deciliter kallt vatten i en bunke. Blanda socker, sirap, salt och 0,5 deciliter vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt allt smälta på låg värme tills sockret löst sig.
  2. Höj värmen och koka blandningen utan att röra om, tills termometern visar 130 grader (använd digitaltermometer).
  3. Vispa (med elvisp) försiktigt ner sockerblandningen i gelatin– blandningen. Höj hastigheten och vispa blandningen tjock och vit, 5–10 minuter. Smeten vandrar lätt uppåt så var varsam, stanna vispningen och tryck tillbaka smeten i bunken emellanåt. Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt.
  4. Pensla en liten långpanna, 30 x 40 centimeter, med solrosolja och häll i smeten. Bred ut med en slickepott eller baksidan av en sked. Smörj gärna in även den med lite olja.
  5. Täck med plastfolie och låt stå över natten. Skär kakan i bitar och rulla dem i florsocker.

Tips

Det fungerar med all naturell olja utom kallpressad oliv- eller rapsolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny Winblad von Walter

2014-12-03

Jag älskar dem!

P

2013-01-04

Jag tycker att lakrits skall vara salt så jag hade väl en tesked salt eller mer kanske. Gott blev det hur som helst, om än oerhört trådigt/kladdigt. Angående förvaring så har jag haft dem i en plastpåse med florsocker i frysen. Tinar fort och är lika goda efteråt.

Jane

2012-12-23

Jag har använt en lufttät burk, och ställt denna svalt. Mina marshmallows har dock ej hunnit bli "gamla" :).

Anli

2012-12-19

Rullade även mina i florsocker/lakrits, hur gott som helst! Men hur ska man förvara dom?? :/

Jane

2012-12-14

Försvinnande goda! Jag ökade mängden lakritspulver till 3msk plus att jag rullade dem i en kombination av lakritspulver och florsocker.

Liknande recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Frasig minipizza

(19)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies