Lågtempad lax med grönsaker i dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (7 betyg)

Med lågtempererad menas att man steker längre på låg värme vilket ska ge en godare smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bitar laxfilé à 150-200 g utan skinn
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker :
  • 2 skivade morötter
  • 1 blomkål, i bitar
  • 300 g broccoli, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • 2 msk dill på kvist

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja, salt och svartpeppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 40 grader. Servera kall eller varm.
  2. Koka upp vatten som är rikligt saltat. Låt först morötterna koka cirka 1 minut. Lägg i resterande grönsaker och koka vidare 1-2 minuter. Sila bort vätskan och blanda grönsakerna med dillstjälkar, citronskal och olivolja. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 bitar laxfilé à 150-200 g utan skinn
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker :
  • 2 skivade morötter
  • 1 blomkål, i bitar
  • 300 g broccoli, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • 2 msk dill på kvist

Lågtempad lax med grönsaker i dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (7 betyg)

Med lågtempererad menas att man steker längre på låg värme vilket ska ge en godare smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja, salt och svartpeppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 40 grader. Servera kall eller varm.
  2. Koka upp vatten som är rikligt saltat. Låt först morötterna koka cirka 1 minut. Lägg i resterande grönsaker och koka vidare 1-2 minuter. Sila bort vätskan och blanda grönsakerna med dillstjälkar, citronskal och olivolja. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)