För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lågtempad lax med grönsaker i dill

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Med lågtempererad menas att man steker längre på låg värme vilket ska ge en godare smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bitar laxfilé à 150-200 g utan skinn
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker :
  • 2 skivade morötter
  • 1 blomkål, i bitar
  • 300 g broccoli, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • 2 msk dill på kvist

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja, salt och svartpeppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 40 grader. Servera kall eller varm.
  2. Koka upp vatten som är rikligt saltat. Låt först morötterna koka cirka 1 minut. Lägg i resterande grönsaker och koka vidare 1-2 minuter. Sila bort vätskan och blanda grönsakerna med dillstjälkar, citronskal och olivolja. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 bitar laxfilé à 150-200 g utan skinn
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker :
  • 2 skivade morötter
  • 1 blomkål, i bitar
  • 300 g broccoli, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • 2 msk dill på kvist

Lågtempad lax med grönsaker i dill

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Med lågtempererad menas att man steker längre på låg värme vilket ska ge en godare smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja, salt och svartpeppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 40 grader. Servera kall eller varm.
  2. Koka upp vatten som är rikligt saltat. Låt först morötterna koka cirka 1 minut. Lägg i resterande grönsaker och koka vidare 1-2 minuter. Sila bort vätskan och blanda grönsakerna med dillstjälkar, citronskal och olivolja. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)