Kycklingvingar med ingefärsglaze
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Kycklingvingar med ingefärsglaze

5 (1 betyg)

Kladdigt men supergott! Kycklingvingar måste nämligen ätas med händerna! Och dessa är kladdiga på grund av en underbar ingefärsglaze. Extra kul att servera ett snabbt, hembakat yoghurtbröd till vingarna.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingvingar
Glaze:
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
Stekta yoghurtbröd:
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till glazen och låt koka ihop till sirapskonsistens, rör om då och då. Vänd runt kycklingvingarna i glazen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 20-35 min beroende på vingarnas storlek.

Yoghurtbröd:

  1. 1

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg och rör ihop. Degen ska vara kladdig. Mjöla in händerna ordentligt och forma till 4 platta degbitar. Stek i rikligt med olja i en stekpanna på medelvärme ca 3 min per sida.

Servering

Servera med klyftpotatis och coleslaw så blir det en hel måltid.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Picklad rödlök är gott till kycklingvingarna!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar