Kycklingspett med sweet chiliglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (89 betyg)

Söta kycklingspett till en solgul risblandning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé, i 3 cm bitar
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk lime eller citron, pressad saft
  • 1 tsk senap, osötad
  • Vildrismix:
  • 3 dl vildrismix, osötad
  • 0.5 g saffran eller gurkmeja
  • 300 g tärnad paprikor
  • 50 g riven ost (ca 31 %)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen. Trä upp kycklingbitarna på spett (blötlagda om de är av trä). Pensla med olja, salta och peppra. Lägg spetten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  2. Grilla spetten, i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden och pensla med glazen. Pensla de färdiggrillade spetten med resten av glazen.

Vildrismix

  1. Koka vildrisblandningen enligt anvisning på förpackningen, men blanda i saffran eller gurkmeja från början och paprika när halva koktiden återstår. Blanda ner osten i det färdigkokta riset. Servera genast med kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfilé, i 3 cm bitar
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk lime eller citron, pressad saft
  • 1 tsk senap, osötad
  • Vildrismix:
  • 3 dl vildrismix, osötad
  • 0.5 g saffran eller gurkmeja
  • 300 g tärnad paprikor
  • 50 g riven ost (ca 31 %)

Kycklingspett med sweet chiliglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (89 betyg)

Söta kycklingspett till en solgul risblandning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen. Trä upp kycklingbitarna på spett (blötlagda om de är av trä). Pensla med olja, salta och peppra. Lägg spetten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  2. Grilla spetten, i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden och pensla med glazen. Pensla de färdiggrillade spetten med resten av glazen.

Vildrismix

  1. Koka vildrisblandningen enligt anvisning på förpackningen, men blanda i saffran eller gurkmeja från början och paprika när halva koktiden återstår. Blanda ner osten i det färdigkokta riset. Servera genast med kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(11)