För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingspett med sweet chiliglaze

Betyg (1-5):
3.31 (83 betyg)

Söta kycklingspett till en solgul risblandning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé, i 3 cm bitar
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk lime eller citron, pressad saft
  • 1 tsk senap, osötad
  • Vildrismix:
  • 3 dl vildrismix, osötad
  • 0.5 g saffran eller gurkmeja
  • 300 g tärnad paprikor
  • 50 g riven ost (ca 31 %)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen. Trä upp kycklingbitarna på spett (blötlagda om de är av trä). Pensla med olja, salta och peppra. Lägg spetten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  2. Grilla spetten, i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden och pensla med glazen. Pensla de färdiggrillade spetten med resten av glazen.

Vildrismix

  1. Koka vildrisblandningen enligt anvisning på förpackningen, men blanda i saffran eller gurkmeja från början och paprika när halva koktiden återstår. Blanda ner osten i det färdigkokta riset. Servera genast med kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

(46)

Grönsaksris med kycklingklubba

(1)

Örtbakad kyckling

(0)

Burrito med kyckling

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

(0)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Solroskyckling

(61)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfilé, i 3 cm bitar
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk lime eller citron, pressad saft
  • 1 tsk senap, osötad
  • Vildrismix:
  • 3 dl vildrismix, osötad
  • 0.5 g saffran eller gurkmeja
  • 300 g tärnad paprikor
  • 50 g riven ost (ca 31 %)

Kycklingspett med sweet chiliglaze

Betyg (1-5):
3.31 (83 betyg)

Söta kycklingspett till en solgul risblandning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen. Trä upp kycklingbitarna på spett (blötlagda om de är av trä). Pensla med olja, salta och peppra. Lägg spetten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  2. Grilla spetten, i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden och pensla med glazen. Pensla de färdiggrillade spetten med resten av glazen.

Vildrismix

  1. Koka vildrisblandningen enligt anvisning på förpackningen, men blanda i saffran eller gurkmeja från början och paprika när halva koktiden återstår. Blanda ner osten i det färdigkokta riset. Servera genast med kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

(46)

Grönsaksris med kycklingklubba

(1)

Örtbakad kyckling

(0)

Burrito med kyckling

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

(0)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Solroskyckling

(61)