Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad
  • Tid 25 min

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

3.67 (18 betyg)

Kyckling på spett med nötig sås och klassisk inlagd gurka.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 8 g grillspett
  • 2 tsk olja
  • 400 ml kokosmjölk, i burk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 lime, finrivet skal
Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 skivad gurka
  • 1 dl böngroddar
Servering:
  • 4 dl jasminris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med gurksalladen. Rör ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i gurka och låt stå medan du lagar maten.

  2. 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Dela kycklingfilén på längden och trä upp på spett. Värm upp en stekpanna med olja och stek kycklingspetten 6-8 minuter. Häll kokosmjölk, jordnötssmör och limeskal i en kastrull och värm upp.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt barnen imponera. Tryck ner riset i vattensköljda koppar och stjälp upp på tallrikarna.
Pimpa gärna gurksalladen med sesamolja och sweet chilisås. Tärna, stek och lägg kycklingen att koka klart direkt i såsen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Leif 12% är den styrka det ska vara på ättiksspriten (för att att förväxlas med 24% ättika).

  • Leif

    Låter gott men det skall väl vara 8 st grillspett. Vad menas med (12%) (12%) ?