
Kycklingsoppa
En god kycklingsoppa med smak av kardemumma, ingefära, mynta och koriander.
- 4 kryddnejlikor
- 10 svartpepparkorn
- 10 kardemummakärnor
- 1.5 kg kyckling, en hel
- 1.5 liter vatten
- 30 g skalad riven färsk ingefära, 3 cm
- 5 tomater
- 2 dl färsk koriander
- 1 dl färsk mynta
- 5 finhackade salladslökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk salt
Gör så här
- Rosta kryddnejlikor, svartpeppar och kardemummakärnor i torr het stekpanna 2–3 minuter.
- Stycka kycklingen i bitar och skölj dem i kallt vatten. Lägg kycklingdelarna i en rymlig gryta och slå på vatten så att det täcker.
- Tillsätt de rostade kryddorna, färsk ingefära och salt. Koka 1 timme. Sila av buljongen och spara den. Plocka köttet från kycklingen.
- Skär ett kryss i tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten 2–3 minuter. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Mortla eller hacka ihop tomaterna med de färska örterna, salladslök och vitlök.
- Vänd ner blandningen tillsammans med kycklingbitarna i buljongen. Spetsa eventuellt med grön eller röd chilisås, Recept finns här på coop.se
Liknande recept
Kycklingsoppa
En god kycklingsoppa med smak av kardemumma, ingefära, mynta och koriander.
Gör så här
- Rosta kryddnejlikor, svartpeppar och kardemummakärnor i torr het stekpanna 2–3 minuter.
- Stycka kycklingen i bitar och skölj dem i kallt vatten. Lägg kycklingdelarna i en rymlig gryta och slå på vatten så att det täcker.
- Tillsätt de rostade kryddorna, färsk ingefära och salt. Koka 1 timme. Sila av buljongen och spara den. Plocka köttet från kycklingen.
- Skär ett kryss i tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten 2–3 minuter. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Mortla eller hacka ihop tomaterna med de färska örterna, salladslök och vitlök.
- Vänd ner blandningen tillsammans med kycklingbitarna i buljongen. Spetsa eventuellt med grön eller röd chilisås, Recept finns här på coop.se
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-20
Ett TIPS:Kokar hel kyckling som jag styckat i bitar med currysås eller citronsås till och får då över kyckling som jag använder till kycklingsoppa
2020-05-01
Gott och fräscht
2014-11-06
SUPERGOTT! Gjorde på kycklingfiléer som jag delade i bitar och som inte behövde koka så länge. Silade ändå av buljongen, och blandade ner kycklingen och grönsak/kryddröran i grytan och tillsatte en neutral grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Lät det oxå sjuda en stund.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Majvor
2021-01-20
Ett TIPS:Kokar hel kyckling som jag styckat i bitar med currysås eller citronsås till och får då över kyckling som jag använder till kycklingsoppa
Nina
2020-05-01
Gott och fräscht
Camilla
2014-11-06
SUPERGOTT! Gjorde på kycklingfiléer som jag delade i bitar och som inte behövde koka så länge. Silade ändå av buljongen, och blandade ner kycklingen och grönsak/kryddröran i grytan och tillsatte en neutral grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Lät det oxå sjuda en stund.