Kycklingsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (23 betyg)

En god kycklingsoppa med smak av kardemumma, ingefära, mynta och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kryddnejlikor
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 kardemummakärnor
  • 1.5 kg kyckling, en hel
  • 1.5 liter vatten
  • 30 g skalad riven färsk ingefära, 3 cm
  • 5 tomater
  • 2 dl färsk koriander
  • 1 dl färsk mynta
  • 5 finhackade salladslökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Rosta kryddnejlikor, svartpeppar och kardemummakärnor i torr het stekpanna 2–3 minuter.
  2. Stycka kycklingen i bitar och skölj dem i kallt vatten. Lägg kycklingdelarna i en rymlig gryta och slå på vatten så att det täcker.
  3. Tillsätt de rostade kryddorna, färsk ingefära och salt. Koka 1 timme. Sila av buljongen och spara den. Plocka köttet från kycklingen.
  4. Skär ett kryss i tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten 2–3 minuter. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Mortla eller hacka ihop tomaterna med de färska örterna, salladslök och vitlök.
  5. Vänd ner blandningen tillsammans med kycklingbitarna i buljongen. Spetsa eventuellt med grön eller röd chilisås, Recept finns här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majvor

2021-01-20

Ett TIPS:Kokar hel kyckling som jag styckat i bitar med currysås eller citronsås till och får då över kyckling som jag använder till kycklingsoppa

Nina

2020-05-01

Gott och fräscht

Camilla

2014-11-06

SUPERGOTT! Gjorde på kycklingfiléer som jag delade i bitar och som inte behövde koka så länge. Silade ändå av buljongen, och blandade ner kycklingen och grönsak/kryddröran i grytan och tillsatte en neutral grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Lät det oxå sjuda en stund.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(84)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kryddnejlikor
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 kardemummakärnor
  • 1.5 kg kyckling, en hel
  • 1.5 liter vatten
  • 30 g skalad riven färsk ingefära, 3 cm
  • 5 tomater
  • 2 dl färsk koriander
  • 1 dl färsk mynta
  • 5 finhackade salladslökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk salt

Kycklingsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (23 betyg)

En god kycklingsoppa med smak av kardemumma, ingefära, mynta och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta kryddnejlikor, svartpeppar och kardemummakärnor i torr het stekpanna 2–3 minuter.
  2. Stycka kycklingen i bitar och skölj dem i kallt vatten. Lägg kycklingdelarna i en rymlig gryta och slå på vatten så att det täcker.
  3. Tillsätt de rostade kryddorna, färsk ingefära och salt. Koka 1 timme. Sila av buljongen och spara den. Plocka köttet från kycklingen.
  4. Skär ett kryss i tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten 2–3 minuter. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Mortla eller hacka ihop tomaterna med de färska örterna, salladslök och vitlök.
  5. Vänd ner blandningen tillsammans med kycklingbitarna i buljongen. Spetsa eventuellt med grön eller röd chilisås, Recept finns här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majvor

2021-01-20

Ett TIPS:Kokar hel kyckling som jag styckat i bitar med currysås eller citronsås till och får då över kyckling som jag använder till kycklingsoppa

Nina

2020-05-01

Gott och fräscht

Camilla

2014-11-06

SUPERGOTT! Gjorde på kycklingfiléer som jag delade i bitar och som inte behövde koka så länge. Silade ändå av buljongen, och blandade ner kycklingen och grönsak/kryddröran i grytan och tillsatte en neutral grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Lät det oxå sjuda en stund.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(84)