Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Panerad kycklingfilé med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg skalad, delad potatis
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 480 g surkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna till två tunnare skivor. Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik och vispa ägget lätt i en annan. Fördela saltet i tallrikarna. Vänd kycklingen först i mjöl sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek schnitzlarna på medelhög värme på båda sidor, totalt ca 5 min. Lägg på hushållspapper.
  4. Värm surkålen i en kastrull.
  5. Slunga runt de kokta potatisarna med persilja och ett stänk olja och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda surkålen med kumminfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



eva Anundsson

2015-03-30

Ser ut som om det saknas en sak i receptet? Kan det vara solrosfrön?

Catharina

2014-02-05

Ser att kycklingen är panerad i något mer än ströbröd, men finns inget i receptet om det. Gissar att det kan vara solrosfrön som syns på bilden. En miss?

Liknande recept

Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(20)
Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg skalad, delad potatis
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 480 g surkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Panerad kycklingfilé med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna till två tunnare skivor. Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik och vispa ägget lätt i en annan. Fördela saltet i tallrikarna. Vänd kycklingen först i mjöl sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek schnitzlarna på medelhög värme på båda sidor, totalt ca 5 min. Lägg på hushållspapper.
  4. Värm surkålen i en kastrull.
  5. Slunga runt de kokta potatisarna med persilja och ett stänk olja och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda surkålen med kumminfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



eva Anundsson

2015-03-30

Ser ut som om det saknas en sak i receptet? Kan det vara solrosfrön?

Catharina

2014-02-05

Ser att kycklingen är panerad i något mer än ströbröd, men finns inget i receptet om det. Gissar att det kan vara solrosfrön som syns på bilden. En miss?

Liknande recept

Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(20)