Kycklingschnitzel med panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (31 betyg)

Frasig panerad kycklingschnitzel som serveras med en ärt-och kaprisröra och kokt potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl panko ströbröd
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g kapris
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär varje kycklingfilé i 2 tunna bitar på längden. Salta.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Tryck fast ströbröd på båda sidor om kycklingbitarna och stek till fin färg på båda sidorna.
  3. Mosa ärterna grovt. Fräs vitlök och kapris i olja utan att ge färg åt vitlöken.
  4. Vänd ner ärterna och krydda med peppar. Skeda ärtblandningen över potatis och schnitzel vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 500 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl panko ströbröd
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g kapris
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Kycklingschnitzel med panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (31 betyg)

Frasig panerad kycklingschnitzel som serveras med en ärt-och kaprisröra och kokt potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär varje kycklingfilé i 2 tunna bitar på längden. Salta.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Tryck fast ströbröd på båda sidor om kycklingbitarna och stek till fin färg på båda sidorna.
  3. Mosa ärterna grovt. Fräs vitlök och kapris i olja utan att ge färg åt vitlöken.
  4. Vänd ner ärterna och krydda med peppar. Skeda ärtblandningen över potatis och schnitzel vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)