Kycklingschnitzel med panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(79)

Frasig panerad kycklingschnitzel som serveras med en ärt-och kaprisröra och kokt potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl panko ströbröd
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g kapris
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär varje kycklingfilé i 2 tunna bitar på längden. Salta.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Tryck fast ströbröd på båda sidor om kycklingbitarna och stek till fin färg på båda sidorna.
  3. Mosa ärterna grovt. Fräs vitlök och kapris i olja utan att ge färg åt vitlöken.
  4. Vänd ner ärterna och krydda med peppar. Skeda ärtblandningen över potatis och schnitzel vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2021-04-11

Så där.

Fatima

2021-04-05

Det var jätte gott , jag ska göra många gånger !Fatima

Maria

2021-02-23

Mycket gott!!

Mats

2021-02-08

Gott. Gjorde klyftpotatis och en rejäl sallad. Ärt, kapris och vitlöksblandningen väldigt god till vilket gör att det inte behövs någon sås.

Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Liknande recept

Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 500 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl panko ströbröd
  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g kapris
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Kycklingschnitzel med panko

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(79)

Frasig panerad kycklingschnitzel som serveras med en ärt-och kaprisröra och kokt potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär varje kycklingfilé i 2 tunna bitar på längden. Salta.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Tryck fast ströbröd på båda sidor om kycklingbitarna och stek till fin färg på båda sidorna.
  3. Mosa ärterna grovt. Fräs vitlök och kapris i olja utan att ge färg åt vitlöken.
  4. Vänd ner ärterna och krydda med peppar. Skeda ärtblandningen över potatis och schnitzel vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2021-04-11

Så där.

Fatima

2021-04-05

Det var jätte gott , jag ska göra många gånger !Fatima

Maria

2021-02-23

Mycket gott!!

Mats

2021-02-08

Gott. Gjorde klyftpotatis och en rejäl sallad. Ärt, kapris och vitlöksblandningen väldigt god till vilket gör att det inte behövs någon sås.

Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Inger Maria

2021-01-21

Perfekt schnitzel och fantastiskt god ärtröra. Dessutom lättlagat. Det här kommer vi äta många gånger.

Liknande recept

Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)