Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 45 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i enkastrull med vatten så det täcker,tillsammans med buljongtärningarna.Koka tills kycklingköttetfaller isär när man drar med engaffel, ca 40 min.
  2. Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kålen fint, gärna medmandolin. Lägg upp kål, rucola,böngroddar, fetaost, granatäpple,quinoa och kyckling i småhögar på tallriken.
  4. Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citronoch hummus.

Tips

Det är en stor mängdkyckling och quinoa – detär så smart att ha kallt ikylen nästa dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pastasallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 45 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i enkastrull med vatten så det täcker,tillsammans med buljongtärningarna.Koka tills kycklingköttetfaller isär när man drar med engaffel, ca 40 min.
  2. Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kålen fint, gärna medmandolin. Lägg upp kål, rucola,böngroddar, fetaost, granatäpple,quinoa och kyckling i småhögar på tallriken.
  4. Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citronoch hummus.

Tips

Det är en stor mängdkyckling och quinoa – detär så smart att ha kallt ikylen nästa dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pastasallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(24)