Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple
  • Tid 45 min

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

2 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 dl quinoa
  • 100 g rödkål eller vitkål
  • 30 g rucola
  • 30 g färska böngroddar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 granatäpple
  • 1 salladslök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar
  • hummus, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med vatten så det täcker, tillsammans med buljongtärningarna. Koka tills kycklingköttet faller isär när man drar med en gaffel, ca 40 min.

  2. 2

    Lyft upp filéerna och dra isär köttet med gaffel. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3

    Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Lägg upp kål, rucola, böngroddar, fetaost, granatäpple, quinoa och kyckling i små högar på tallriken.

  4. 4

    Toppa med salladslök. Ringla över olivolja, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med citron och hummus.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är en stor mängd kyckling och quinoa – det är så smart att ha kallt i kylen nästa dag.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar