
Caesarsallad med grillad kyckling
Betyg (1-5):
Caesarsallad med parmesan, brödkrutonger och romansallad. Servera med grillad kyckling på spett och caesardressing med sardeller, parmesan och citron.
Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
- 2 skivor vitt formbröd, kantskuret och småtärnat
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk örtsalt
- Kycklingspett:
- 250 g kycklingfilé
- 2 msk olivolja
- 1 msk hackad rosmarin
- 1 krm svartpeppar
- 12 blötlagda träspett
- 1 tsk salt
- Caesardressing:
- 1 ägg, endast gulan
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardellfiléer
- 2 tsk pressad citronsaft
- 0.5 tsk worcestershiresås
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl riven parmesanost, ev mer
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- 100 g grovskuren romansallad
- 25 g hyvlad parmesan
Gör så här
- Lägg brödtärningarna i en långpanna, bland med olja och örtsalt. Rosta brödet i ugnen på 225° tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då.
- Skär kycklingen i 12 strimlor. Rör ihop olivolja, rosmarin, salt och peppar och blanda med kycklingen. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla eller stek i het stekpanna 3–4 minuter tills de är genomstekta.
Caesardressing
- Vispa äggula, vitlök, sardeller, citronsaft och Worcestershiresås. Tillsätt olja i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda romansalladen med brödkrutongerna. Häll på dressingen lite i taget och rör om. Fördela i små glas med kycklingspetten och garnera med hyvlad parmesan.
Tips

Krutonger är ett smart sätt att ta hand om allt gammalt bröd! Matbröd, såsom korv- och hamburgerbröd!
Caesarsallad med grillad kyckling
Betyg (1-5):
Caesarsallad med parmesan, brödkrutonger och romansallad. Servera med grillad kyckling på spett och caesardressing med sardeller, parmesan och citron.
Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Gör så här
- Lägg brödtärningarna i en långpanna, bland med olja och örtsalt. Rosta brödet i ugnen på 225° tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då.
- Skär kycklingen i 12 strimlor. Rör ihop olivolja, rosmarin, salt och peppar och blanda med kycklingen. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla eller stek i het stekpanna 3–4 minuter tills de är genomstekta.
Caesardressing
- Vispa äggula, vitlök, sardeller, citronsaft och Worcestershiresås. Tillsätt olja i en tunn stråle under ständig vispning. Rör ner parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda romansalladen med brödkrutongerna. Häll på dressingen lite i taget och rör om. Fördela i små glas med kycklingspetten och garnera med hyvlad parmesan.
Tips

Krutonger är ett smart sätt att ta hand om allt gammalt bröd! Matbröd, såsom korv- och hamburgerbröd!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!