Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker
  • Tid 40 min

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

3.67 (3 betyg)

Saftig grillad kyckling med somriga grönsaker.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Bulgur med grillade grönsaker
  • 2 dl bulgur eller annat gryn
  • 1 zucchini
  • 1 liten fänkål
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 2 gemsallad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skiva zucchinin och skär fänkålen i klyftor genom roten. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Dela tomater och citron på mitten. Skär salladen på längden.

  2. 2

    Grilla kycklingen till fin färg och genomstekt. Salta och peppra. Grilla grönsakerna lätt mjuka, till fin färg. Grilla ena citronhalvan på snittytan. Pressa saften ur den andra citronhalvan och blanda med olja, timjan och ev vitlök.

  3. 3

    Skeda örtoljan över kycklingen och de grillade grönsakerna. Strö flingsalt på grönsakerna. Vänd runt bulgurn med grönsakerna och servera direkt med den grillade kycklingen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar