Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Saftig grillad kyckling med somriga grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Bulgur med grillade grönsaker
  • 2 dl bulgur eller annat gryn
  • 1 zucchini
  • 1 liten fänkål
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 2 gemsallad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skiva zucchinin och skär fänkålen i klyftor genom roten. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Dela tomater och citron på mitten. Skär salladen på längden.
  2. Grilla kycklingen till fin färg och genomstekt. Salta och peppra. Grilla grönsakerna lätt mjuka, till fin färg. Grilla ena citronhalvan på snittytan. Pressa saften ur den andra citronhalvan och blanda med olja, timjan och ev vitlök.
  3. Skeda örtoljan över kycklingen och de grillade grönsakerna. Strö flingsalt på grönsakerna. Vänd runt bulgurn med grönsakerna och servera direkt med den grillade kycklingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Bulgur med grillade grönsaker
  • 2 dl bulgur eller annat gryn
  • 1 zucchini
  • 1 liten fänkål
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 2 gemsallad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • flingsalt

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Saftig grillad kyckling med somriga grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skiva zucchinin och skär fänkålen i klyftor genom roten. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Dela tomater och citron på mitten. Skär salladen på längden.
  2. Grilla kycklingen till fin färg och genomstekt. Salta och peppra. Grilla grönsakerna lätt mjuka, till fin färg. Grilla ena citronhalvan på snittytan. Pressa saften ur den andra citronhalvan och blanda med olja, timjan och ev vitlök.
  3. Skeda örtoljan över kycklingen och de grillade grönsakerna. Strö flingsalt på grönsakerna. Vänd runt bulgurn med grönsakerna och servera direkt med den grillade kycklingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!