Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

Betyg (1-5):
3.46 (26 betyg)

Supergoda kycklingrullar med smak av curry, vitlök och mango chutney.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl mango chutney
  • 10 salladslökar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk kycklingfond
  • Couscous:
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 4 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gul curry
  • 0.5 granatäpple, kärnor
  • 1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor och lägg dem på en skärbräda. Lägg på en klick mango chutney och en hel salladslök på varje skiva. Salta, peppra och rulla ihop till en rulle. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  2. Fräs vitlöken försiktigt i oljan, slå på crème fraiche och kycklingfond. Koka upp och häll över kycklingen i formen. Sätt in rullarna i ugnen cirka 20 minuter.

Couscous

  1. Blanda en kall kycklingbuljong och slå den över couscousgrynen. Låt dra cirka 10 minuter.
  2. Värm olja, curry och salt i en stekpanna. Blanda couscousen med curryoljan i pannan och stek tills couscousen är varm. Toppa med granatäpple och persilja.
  3. Servera kycklingrullarna med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sussi

2013-03-08

tog purjolök ist för salladslök.En väldigt god maträtt blev det :) hade den inne 30 min i ugn, blev lagom.

Mona

2012-11-10

Jag och min man tyckte denna rätt var jättegod.

Lina

2012-02-21

Underbart god och lättlagad rätt! Både jag och barnen gillade den skarpt 5/5

Ninna/webbredaktionen

2012-02-13

Kycklingfilén ska skäras i två tunna skivor och då borde 30 minuter i ugnen vara tillräckligt. Är skivorna tjockare blir ugnstiden längre.

Lotta

2012-02-12

Tog bulgur istället för couscous, men använde då varm buljong. Förstekte kycklingsnurrorna i ugnen medan jag gjorde såsen, efter att jag hällt på den tog det ca 20 min i ugnen. Hottade upp såsen med färsk röd chili och blandade kaffegrädde och minifraiche för lite lättare sås. Många goda smaker i denna rätt. 4/5 från lilla familjen.

fialotte

2012-02-11

Gott och litet småtrevligt tyckte jag och maken, men barnen jhöll inte med - ovanlig kryddning Kycklingen fick stå betydligt längre, ca 40 min, i ugnen för att bli färdig.

Liknande recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Grillad broccoli med kycklingfilé

(5)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Citronkyckling med mangosås

(12)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Dillkokt kyckling

(7)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl mango chutney
  • 10 salladslökar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk kycklingfond
  • Couscous:
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 4 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gul curry
  • 0.5 granatäpple, kärnor
  • 1 dl hackad bladpersilja

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

Betyg (1-5):
3.46 (26 betyg)

Supergoda kycklingrullar med smak av curry, vitlök och mango chutney.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor och lägg dem på en skärbräda. Lägg på en klick mango chutney och en hel salladslök på varje skiva. Salta, peppra och rulla ihop till en rulle. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  2. Fräs vitlöken försiktigt i oljan, slå på crème fraiche och kycklingfond. Koka upp och häll över kycklingen i formen. Sätt in rullarna i ugnen cirka 20 minuter.

Couscous

  1. Blanda en kall kycklingbuljong och slå den över couscousgrynen. Låt dra cirka 10 minuter.
  2. Värm olja, curry och salt i en stekpanna. Blanda couscousen med curryoljan i pannan och stek tills couscousen är varm. Toppa med granatäpple och persilja.
  3. Servera kycklingrullarna med couscousen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sussi

2013-03-08

tog purjolök ist för salladslök.En väldigt god maträtt blev det :) hade den inne 30 min i ugn, blev lagom.

Mona

2012-11-10

Jag och min man tyckte denna rätt var jättegod.

Lina

2012-02-21

Underbart god och lättlagad rätt! Både jag och barnen gillade den skarpt 5/5

Ninna/webbredaktionen

2012-02-13

Kycklingfilén ska skäras i två tunna skivor och då borde 30 minuter i ugnen vara tillräckligt. Är skivorna tjockare blir ugnstiden längre.

Lotta

2012-02-12

Tog bulgur istället för couscous, men använde då varm buljong. Förstekte kycklingsnurrorna i ugnen medan jag gjorde såsen, efter att jag hällt på den tog det ca 20 min i ugnen. Hottade upp såsen med färsk röd chili och blandade kaffegrädde och minifraiche för lite lättare sås. Många goda smaker i denna rätt. 4/5 från lilla familjen.

fialotte

2012-02-11

Gott och litet småtrevligt tyckte jag och maken, men barnen jhöll inte med - ovanlig kryddning Kycklingen fick stå betydligt längre, ca 40 min, i ugnen för att bli färdig.

Liknande recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Grillad broccoli med kycklingfilé

(5)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Citronkyckling med mangosås

(12)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Dillkokt kyckling

(7)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies