Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig, kryddig röra som är jättegodatt dippa färskt bröd i eller, som här,äta till sallad. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula knipplökar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och cayennepeppar
  • 2 kycklingfiléer, stekta eller kokta

Gör så här

  1. Strimla hela lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
  2. Mixa valnötter och löken i en matberedare monterad med knivblad. Koka upp vatten ochbuljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
  3. Häll allt i matberedaren och mixa ihop. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.

Tips

Jättegodröra i en wrapmed grilladeeller färskagrönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 gula knipplökar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och cayennepeppar
  • 2 kycklingfiléer, stekta eller kokta

Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig, kryddig röra som är jättegodatt dippa färskt bröd i eller, som här,äta till sallad. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla hela lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
  2. Mixa valnötter och löken i en matberedare monterad med knivblad. Koka upp vatten ochbuljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
  3. Häll allt i matberedaren och mixa ihop. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.

Tips

Jättegodröra i en wrapmed grilladeeller färskagrönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)