Kycklingröra ifrån Georgien

Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig, kryddig röra som är jättegodatt dippa färskt bröd i eller, som här,äta till sallad. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula knipplökar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och cayennepeppar
  • 2 kycklingfiléer, stekta eller kokta

Gör så här

  1. Strimla hela lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
  2. Mixa valnötter och löken i en matberedare monterad med knivblad. Koka upp vatten ochbuljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
  3. Häll allt i matberedaren och mixa ihop. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.

Tips

Jättegodröra i en wrapmed grilladeeller färskagrönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(96)
Kycklingröra ifrån Georgien
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 gula knipplökar
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och cayennepeppar
  • 2 kycklingfiléer, stekta eller kokta

Kycklingröra ifrån Georgien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krämig, kryddig röra som är jättegodatt dippa färskt bröd i eller, som här,äta till sallad. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla hela lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
  2. Mixa valnötter och löken i en matberedare monterad med knivblad. Koka upp vatten ochbuljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
  3. Häll allt i matberedaren och mixa ihop. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.

Tips

Jättegodröra i en wrapmed grilladeeller färskagrönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(96)