För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingleverpastej med konjak

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

En pastej på julbordet är aldrig fel. Om den dessutom innehåller sardeller och konjak blir det ännu bättre.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 natt
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g kycklinglever
  • 130 g strimlad bacon
  • peppar
  • 7 sardellfiléer
  • 2 msk konjak
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna och fräs löken några minuter utan att den får färg. Vänd i örterna och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp 1 matsked smör och stek kycklinglever och bacon, salta och peppra. Levern ska vara genomstekt.
  3. Lägg lökblandning, lever, bacon, sardeller, konjak och smör i en matberedare och mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg smeten i en form som rymmer 1 liter och täck över med plastfolie. Låt stå i kylen över natten. Håller 4-5 dagar i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



hejamaja

2011-12-24

Gjorde med portvin! Blev himla gott! God Jul!

Eva

2011-12-09

Har gjort liknande pastej förut, vill prova denna!

Liknande recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(79)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Thainudlar med kycklingfärssås

(57)

Korianderkyckling på spett

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(24)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(21)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(27)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g kycklinglever
  • 130 g strimlad bacon
  • peppar
  • 7 sardellfiléer
  • 2 msk konjak
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk salt

Kycklingleverpastej med konjak

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

En pastej på julbordet är aldrig fel. Om den dessutom innehåller sardeller och konjak blir det ännu bättre.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 natt
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna och fräs löken några minuter utan att den får färg. Vänd i örterna och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp 1 matsked smör och stek kycklinglever och bacon, salta och peppra. Levern ska vara genomstekt.
  3. Lägg lökblandning, lever, bacon, sardeller, konjak och smör i en matberedare och mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg smeten i en form som rymmer 1 liter och täck över med plastfolie. Låt stå i kylen över natten. Håller 4-5 dagar i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



hejamaja

2011-12-24

Gjorde med portvin! Blev himla gott! God Jul!

Eva

2011-12-09

Har gjort liknande pastej förut, vill prova denna!

Liknande recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(79)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Thainudlar med kycklingfärssås

(57)

Korianderkyckling på spett

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(24)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(21)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(27)