Kycklinglårfilé med ugnsbakade tomater och bönor
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Kycklinglårfilé med ugnsbakade tomater och bönor

3.63 (49 betyg)

Med kycklinglårfiléer kan du variera middagen i det oändliga. Här med vitlök, bönor och tomater.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g hela tomater, gärna olika sorter
  • 200 g edamamebönor, eller andra bönor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
Till servering:
  • ris eller klyftpotatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fördela tomater och bönor i en ugnsfast form.

  2. 2

    Blanda olja, citronskal, vitlök, lök, salt och peppar i en skål.

  3. 3

    Lägg kycklinglårfiléerna i formen och ringla marinaden över kycklingen och grönsakerna.

  4. 4

    Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 25 minuter. Servera med ris eller klyftpotatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Edamamebönan är en japansk sojaböna som du hittar i frysdisken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Niclas

    gott men ska testa bröstfiléer nästa gång som nog höjer totalupplevelsen av rätten jämfört med kycklinglårfiléer som är av varierad klass/kvalitet.

  • Coop

    Hej Sven-Inge, I frysdisken finns edamamebönor utan skida vilket är den sort som använts i det här receptet. /Elsa, webbredaktör

  • Sven-Inge

    Edamamebönornas skidor var ej sväljbara. Annars god smak. Vi bytade hälften av tomaterna mot paprika.

  • Christer

    Gott rustikt men lätt

Visa fler