Kycklinglårfilé med chimichurri
  • Tid 35 min

Kycklinglårfilé med chimichurri

2.95 (80 betyg)

Grillade kycklinglår med smak av oregano, koriander och persilja.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl finhackad oregano
  • 2 dl finhackad persilja
Till servering:
  • 2 lime delade i halvor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.

  2. 2

    Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Till servering

  1. 1

    Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.

  2. 2

    Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går även bra att servera chimichurri till fisk, kött eller grönsaker.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar