Kycklinglårfilé med chimichurri

Kycklinglårfilé med chimichurri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(89)

Grillade kycklinglår med smak av oregano, koriander och persilja.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl finhackad oregano
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 lime delade i halvor

Gör så här

  1. Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  2. Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Till servering

  1. Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.
  2. Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.

Tips

Det går även bra att servera chimichurri till fisk, kött eller grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Suzanne

2020-06-25

Friskt&Fräscht! Supergott med glasnudelsallad👌🌱

Liknande recept

Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Kycklinglårfilé med chimichurri
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl finhackad oregano
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 lime delade i halvor

Kycklinglårfilé med chimichurri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(89)

Grillade kycklinglår med smak av oregano, koriander och persilja.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  2. Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Till servering

  1. Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.
  2. Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.

Tips

Det går även bra att servera chimichurri till fisk, kött eller grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Suzanne

2020-06-25

Friskt&Fräscht! Supergott med glasnudelsallad👌🌱

Liknande recept

Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)