Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål
  • Tid 35 min

Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

3.38 (8 betyg)

Den picklade rödkålen ochden lena purén gör en vanligkorvmiddag till vardagsfest!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kycklingkorvar, gärna med fänkål och äpple
  • 70 g spenat
Palsternackspuré
  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Palsternackspuré: Skala och skär potatis och palsternackai lika stora bitar. Kokai saltat vatten.

  2. 2

    Krossa med potatiskross eller ballongvispoch tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt.

Picklad rödkål:

  1. 1

    Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin.Lägg i en bunke och krama runt något varv med saltet.

  2. 2

    Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen överkålen och låt svalna i kylen till servering.

  3. 3

    Stek korvarna i olja till fin färg och genomvarma. Serveramed puré, rödkål och spenat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Lillianne: Det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till!

  • Lilianne

    Hur mycket ättika ska det vara