Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou
Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou

4.4 (10 betyg)

Välsmakande rätt med färska örter och riven parmesanost.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 28
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingklubbor (1 klubba per person)
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Pistou:
  • 50 g färsk spenat
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 50 g färsk basilika
  • 3 dl mild olivolja
  • 0.5 urkärnad tomat
  • salt
  • svartpeppar
Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl marsalavin
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 500 g tagliatelle
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl pistagenötter
  • 4 msk oregano på kvist
  • 0.5 dl blad basilika
  • 4 msk riven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingklubborna i leden och pensla dem med olja. Lägg dem i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills köttet är genomstekt, cirka 25 minuter. Salta och peppra.

Pistou

  1. 1

    Lägg alla ingredienser till pistoun i en matberedare, men mixa i oljan droppvis, sedan i jämn stråle tills konsistensen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

  1. 1

    Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, chilisås, vinäger, vitlök, oregano och honungen. Låt sjuda cirka 10 minuter. Tillsätt marsalavinet. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag. Blanda pastan med tomatsåsen och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kycklingen, strö över oliver, nötter och örter och toppa med parmesanost. Servera tillsammans med pistoun.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hampus

    Jag ser detta som en lyxig variant av pasta med tomatsås, grillade kycklingben och pesto. Går utmärkt att laga med färdig tomatsås och -pesto och ger då en jättebra och snabb vardagsrätt. Att servera kycklingen på en bädd av pasta gör det lyxigare, men oliver och pistagenötter kan lika gärna bytas ut mot något annat som du har hemma. Vin i tomatsås är gott, så häll i något från närmaste öppna flaska, men knäck inget marsalavin bara för den sakens skull.