Kycklingklubbor med curry och äpple
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Kycklingklubbor med curry och äpple

3.5 (26 betyg)

Ugnsstekta saftiga kycklingklubbor smakar mums med bakpotatis och yoghurtsås med äpple och curry.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 tsk soja
  • 1 kg potatis, gärna bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tärnat äpple
  • 50 g hackad gul lök
  • 2 tsk gul curry
  • 1 tsk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingklubborna i en långpanna och pensla dem med soja. Skär potatisen i stora klyftor eller halvor och fördela dem runt om kycklingen på plåten. Ringla olivolja över både kycklingen och potatisen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.

  2. 2

    Bryn äpple, lök och curry i olja tills löken mjuknat, cirka 5 minuter. Salta och peppra. Rör ihop äppelblandningen med yoghurt och servera till.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Alexandra

    Grymt gott och super enkelt att göra :) Räddat middags planerna flera gånger!

  • Maria

    Hela familjen gillade det här receptet