Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Kycklingklubba med rostade rotgrönsaker

4 (1 betyg)

Kycklingklubba i ugn med rotsaker som blandas med apelsin och rucola.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g potatis
  • 400 g morot
  • 400 g palsternacka
Till servering:
  • 1 apelsin
  • 30 g rucola
  • 2 dl bearnaisesås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar. Halvera potatisarna. Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Lägg på plåten runt kycklingen och ringla över olja. Salta. Rosta allt mitt i ugnen ca 35 min.

  2. 2

    Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär i tunna skivor. Vänd ihop rotsaker med rucola och apelsinskivorna. Servera med bearnaisesås

Servering

Blanda 1 dl majonnäs (gärna Hellman´s) med ½ dl sweet chilisås till en god sås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rödbeta, kålrot rotselleri... oavsett vilka rotsaker du har hemma, alla är goda att rosta!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar