Kycklinggryta med mild currysås

Betyg (1-5):
3.08 (73 betyg)

En härlig kycklinggryta med smak av vitlök, curry och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg kyckling
  • 1 msk curry
  • 2 st skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 200 g broccoli
  • 80 g bladspenat
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • Till servering:
  • ris
  • 2 msk korinter /russin
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Stek kycklingdelarna tillsammans med curry och skivad vitlök i lite olja i en stor gryta. Stek tills kycklingen fått färg runt om, salta och peppra.
  2. Lyft ur kycklingen, lägg i broccoli och bladspenat och stek någon minut. Häll i kokosmjölken, lägg i kycklingen igen och låt sjuda 15 minuter under lock. Smaka eventuellt av med mer curry.

Servering

Servera kycklinggrytan med ris, korinter/russin och kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(3)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg kyckling
  • 1 msk curry
  • 2 st skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 200 g broccoli
  • 80 g bladspenat
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • Till servering:
  • ris
  • 2 msk korinter /russin
  • 2 msk kokosflingor

Kycklinggryta med mild currysås

Betyg (1-5):
3.08 (73 betyg)

En härlig kycklinggryta med smak av vitlök, curry och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingdelarna tillsammans med curry och skivad vitlök i lite olja i en stor gryta. Stek tills kycklingen fått färg runt om, salta och peppra.
  2. Lyft ur kycklingen, lägg i broccoli och bladspenat och stek någon minut. Häll i kokosmjölken, lägg i kycklingen igen och låt sjuda 15 minuter under lock. Smaka eventuellt av med mer curry.

Servering

Servera kycklinggrytan med ris, korinter/russin och kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(3)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies