Kycklinggryta med champinjoner och vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kyckling, delad i mindre bitar
  • 2 msk smör till stekning
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 200 g skalade små gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnssäker form. Bryn svampen och löken. Pudra över mjöl, slå på vin, vatten och grädde. Koka upp, smaka av med kryddor och slå det hela över kycklingen.
  2. Täck formen med folie och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda ner sellerin i formen de sista 10 minuterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maggi

2015-05-02

Härlig Valborgsgryta som jag bjuder på vid nästa middag.

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklinggryta med svamp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kyckling med dragon och dijonsenap

Betyg
Betyg
(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kyckling, delad i mindre bitar
  • 2 msk smör till stekning
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 200 g skalade små gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 1 krm salt, efter smak

Kycklinggryta med champinjoner och vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnssäker form. Bryn svampen och löken. Pudra över mjöl, slå på vin, vatten och grädde. Koka upp, smaka av med kryddor och slå det hela över kycklingen.
  2. Täck formen med folie och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda ner sellerin i formen de sista 10 minuterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maggi

2015-05-02

Härlig Valborgsgryta som jag bjuder på vid nästa middag.

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklinggryta med svamp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kyckling med dragon och dijonsenap

Betyg
Betyg
(12)