Kycklinggryta med champinjoner och vin

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kyckling, delad i mindre bitar
  • 2 msk smör till stekning
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 200 g skalade små gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnssäker form. Bryn svampen och löken. Pudra över mjöl, slå på vin, vatten och grädde. Koka upp, smaka av med kryddor och slå det hela över kycklingen.
  2. Täck formen med folie och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda ner sellerin i formen de sista 10 minuterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maggi

2015-05-02

Härlig Valborgsgryta som jag bjuder på vid nästa middag.

Liknande recept

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Kycklinggryta med svamp

(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kyckling, delad i mindre bitar
  • 2 msk smör till stekning
  • 200 g skivade färska champinjoner
  • 200 g skalade små gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 skivad bladselleri
  • 1 krm salt, efter smak

Kycklinggryta med champinjoner och vin

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnssäker form. Bryn svampen och löken. Pudra över mjöl, slå på vin, vatten och grädde. Koka upp, smaka av med kryddor och slå det hela över kycklingen.
  2. Täck formen med folie och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda ner sellerin i formen de sista 10 minuterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maggi

2015-05-02

Härlig Valborgsgryta som jag bjuder på vid nästa middag.

Liknande recept

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Kycklinggryta med svamp

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies