Kycklingfrikadeller i tomatsås
  • Tid 30 min

Kycklingfrikadeller i tomatsås

4.67 (3 betyg)

Läckra frikadeller med kyckling, kryddade med vitlök och persilja är perfekta i en frisk tomatsås. Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 23

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 äggula
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
  • finrivet citronskal
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Tomatsås
  • 100 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk salt och nymalen svartpeppar
Till servering
  • 280 g fullkornspasta
  • 250 g lättkokt broccoli
  • finriven parmesan
  • hackad färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomatsås: Skala och fintärna rotselleri och morot. Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja i en bred kastrull eller traktörpanna. Häll i passerade tomater, vatten och de torkade örterna. Låt sjuda under lock ca 30 min. Salta och peppra.

  2. 2

    Rör ihop ströbröd och grädde. Låt svälla någon minut. Tillsätt äggula, vitlök, ev lite rivet citronskal, persilja, salt och peppar.

  3. 3

    Lägg i färsen och blanda väl. Forma till köttbullar stora som femkronor med blöta händer och lägg varsamt ner i tomatsåsen.

  4. 4

    Låt sjuda ca 15 min under lock. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med frikadeller i sin sås, riven parmesan och broccoli. Garnera med persilja. Och ev lite ringlad olivolja!

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sarah

    Oväntat gott, numera en favorit. Vi struntar i broccolin och lägger till rucola.