Kycklingfilé med rödvinssås

Betyg (1-5):
2.94 (16 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skivad parmaskinka, 2 skivor per filé
  • Rödvinssås:
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk soja
  • 1.5 tsk arrowrot
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • 4 rödlökar skivade i ringar
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk socker, efter smak

Gör så här

  1. Lägg persiljeblad mellan innerfilén och det övriga köttet på kycklingfilén. Salta och peppra. Linda parmaskinkan runt kycklingfiléerna och lägg dem i en smord form. Stek ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  2. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Häll på rödvin, vinäger och buljong. Tillsätt timjan och lagerblad och koka tills halva mängden återstår. Skumma såsen under koktiden och sila den. Rör ner smör och ev lite soja för färgens skull. Rör ut arrowroten i vatten och vispa ner i såsen.
  3. Mjukstek rödlöken i smör och sockra lätt. Lägg upp löken på varma tallrikar, lägg på kycklingfiléerna och ringla över sås.

Servering

Servera med små kokta potatisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Pot au feu

(36)

Klassisk paella

(11)

Kycklingwok med cashewnötter

(62)

Kycklingspett med hummus

(5)

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skivad parmaskinka, 2 skivor per filé
  • Rödvinssås:
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk soja
  • 1.5 tsk arrowrot
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • 4 rödlökar skivade i ringar
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk socker, efter smak

Kycklingfilé med rödvinssås

Betyg (1-5):
2.94 (16 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg persiljeblad mellan innerfilén och det övriga köttet på kycklingfilén. Salta och peppra. Linda parmaskinkan runt kycklingfiléerna och lägg dem i en smord form. Stek ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  2. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Häll på rödvin, vinäger och buljong. Tillsätt timjan och lagerblad och koka tills halva mängden återstår. Skumma såsen under koktiden och sila den. Rör ner smör och ev lite soja för färgens skull. Rör ut arrowroten i vatten och vispa ner i såsen.
  3. Mjukstek rödlöken i smör och sockra lätt. Lägg upp löken på varma tallrikar, lägg på kycklingfiléerna och ringla över sås.

Servering

Servera med små kokta potatisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Pot au feu

(36)

Klassisk paella

(11)

Kycklingwok med cashewnötter

(62)

Kycklingspett med hummus

(5)

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies