Kycklingfilé med rödvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (16 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skivad parmaskinka, 2 skivor per filé
  • 1 krm salt, efter smak
  • Rödvinssås:
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk soja
  • 1.5 tsk arrowrot
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • 4 rödlökar skivade i ringar
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk socker, efter smak

Gör så här

  1. Lägg persiljeblad mellan innerfilén och det övriga köttet på kycklingfilén. Salta och peppra. Linda parmaskinkan runt kycklingfiléerna och lägg dem i en smord form. Stek ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  2. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Häll på rödvin, vinäger och buljong. Tillsätt timjan och lagerblad och koka tills halva mängden återstår. Skumma såsen under koktiden och sila den. Rör ner smör och ev lite soja för färgens skull. Rör ut arrowroten i vatten och vispa ner i såsen.
  3. Mjukstek rödlöken i smör och sockra lätt. Lägg upp löken på varma tallrikar, lägg på kycklingfiléerna och ringla över sås.

Servering

Servera med små kokta potatisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skivad parmaskinka, 2 skivor per filé
  • 1 krm salt, efter smak
  • Rödvinssås:
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 krm timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk soja
  • 1.5 tsk arrowrot
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • 4 rödlökar skivade i ringar
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk socker, efter smak

Kycklingfilé med rödvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (16 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg persiljeblad mellan innerfilén och det övriga köttet på kycklingfilén. Salta och peppra. Linda parmaskinkan runt kycklingfiléerna och lägg dem i en smord form. Stek ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  2. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Häll på rödvin, vinäger och buljong. Tillsätt timjan och lagerblad och koka tills halva mängden återstår. Skumma såsen under koktiden och sila den. Rör ner smör och ev lite soja för färgens skull. Rör ut arrowroten i vatten och vispa ner i såsen.
  3. Mjukstek rödlöken i smör och sockra lätt. Lägg upp löken på varma tallrikar, lägg på kycklingfiléerna och ringla över sås.

Servering

Servera med små kokta potatisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(10)