För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingfilé med puré och spenatpesto

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt olja och salt. Vispa eller rör kraftigt till ett mos.
  2. Blanda vatten, ättika med socker och smaka av med salt. Skiva löken i ringar och lägg i ättiksblandningen. Låt marinera tills maten är klar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min per sida. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°.
  4. Mixa ihop spenat, vitlök, olivolja och vänd ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med potatispuré, spenatpesto och picklad rödlök.

Servering

Löken håller fint några dagar i kylen.

Tips

Pickla gurka eller morot till barnen istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-29

Supergott!

Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(17)

Tacokyckling med picklad rödlök

(8)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(30)

Klassisk paella

(13)

Kycklinggryta med ris

(77)

Kycklingfilé med pumpa

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt

Kycklingfilé med puré och spenatpesto

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt olja och salt. Vispa eller rör kraftigt till ett mos.
  2. Blanda vatten, ättika med socker och smaka av med salt. Skiva löken i ringar och lägg i ättiksblandningen. Låt marinera tills maten är klar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min per sida. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°.
  4. Mixa ihop spenat, vitlök, olivolja och vänd ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med potatispuré, spenatpesto och picklad rödlök.

Servering

Löken håller fint några dagar i kylen.

Tips

Pickla gurka eller morot till barnen istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-29

Supergott!

Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(17)

Tacokyckling med picklad rödlök

(8)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(30)

Klassisk paella

(13)

Kycklinggryta med ris

(77)

Kycklingfilé med pumpa

(2)