Kycklingfilé med apelsinsås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Mör kyckling med en söt sås smakar underbart serverad på en salladsbädd med saftiga apelsinklyftor, mild avokado och krispig gurka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g kyckling- eller kalkonfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk peppar, gärna rosé
  • 3 krm salt
  • Apelsinsås:
  • 2 dl sky + vatten
  • 2 apelsiner
  • 1.5 msk majsena
  • 2 msk sötsur sås
  • 1 tsk japansk soja
  • Sallad:
  • 2 apelsiner, i skal och skinnfria klyftor
  • 1 liten gurka i skivor
  • 2 avokador i skivor
  • 2 msk hackad mynta

Gör så här

  1. Bryn filéerna runt om i fettet. Salta och peppra. Efterstek under lock på svag värme 12 - 15 minuter. Stick i köttet med en provsticka, den är klar när köttsaften som rinner ut är utan rosa inslag (innertemperatur 70º).

Apelsinsås

  1. Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila ner skyn i en kastrull. Pressa saften ur apelsinerna, ca 1 dl saft för 1 apelsin. Rör ut majsenamjölet i juicen och häll den i kastrullen. Blanda i den sötsura såsen och koka 2 - 3 minuter. Smaka av med salt eller soja.
  2. Blanda salladen. Servera köttet i skivor med sås och sallad.

Servering

Kokt ris, gärna råris eller vildrisblandning passar bra att servera till.

Tips

Den japanska sojan går bra att byta ut mot salt, 1 tsk japansk soja motsvarar 1 krm salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk paella

(11)

Pot au feu

(36)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Garam masala kyckling

(31)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g kyckling- eller kalkonfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk peppar, gärna rosé
  • 3 krm salt
  • Apelsinsås:
  • 2 dl sky + vatten
  • 2 apelsiner
  • 1.5 msk majsena
  • 2 msk sötsur sås
  • 1 tsk japansk soja
  • Sallad:
  • 2 apelsiner, i skal och skinnfria klyftor
  • 1 liten gurka i skivor
  • 2 avokador i skivor
  • 2 msk hackad mynta

Kycklingfilé med apelsinsås

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Mör kyckling med en söt sås smakar underbart serverad på en salladsbädd med saftiga apelsinklyftor, mild avokado och krispig gurka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn filéerna runt om i fettet. Salta och peppra. Efterstek under lock på svag värme 12 - 15 minuter. Stick i köttet med en provsticka, den är klar när köttsaften som rinner ut är utan rosa inslag (innertemperatur 70º).

Apelsinsås

  1. Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila ner skyn i en kastrull. Pressa saften ur apelsinerna, ca 1 dl saft för 1 apelsin. Rör ut majsenamjölet i juicen och häll den i kastrullen. Blanda i den sötsura såsen och koka 2 - 3 minuter. Smaka av med salt eller soja.
  2. Blanda salladen. Servera köttet i skivor med sås och sallad.

Servering

Kokt ris, gärna råris eller vildrisblandning passar bra att servera till.

Tips

Den japanska sojan går bra att byta ut mot salt, 1 tsk japansk soja motsvarar 1 krm salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk paella

(11)

Pot au feu

(36)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Garam masala kyckling

(31)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies