Kycklingfärspanna med kikärtor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kycklingfärs med vitlök och timjan som kokar ihop med crème fraiche och vin och toppas med kikärtor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 400 g kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • salt och svartpeppar
  • 4 port. ris, till servering
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och stek några minuter till. Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min.
  2. Rör ner crème fraiche och kikärtor och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Barnens bästa kycklinggryta

(32)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(6)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Klassisk paella

(11)

Indisk rispanna

(10)

Indisk kycklinggryta med gult ris

(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 400 g kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • salt och svartpeppar
  • 4 port. ris, till servering
  • färsk timjan, till garnering

Kycklingfärspanna med kikärtor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kycklingfärs med vitlök och timjan som kokar ihop med crème fraiche och vin och toppas med kikärtor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och stek några minuter till. Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min.
  2. Rör ner crème fraiche och kikärtor och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Barnens bästa kycklinggryta

(32)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(6)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Klassisk paella

(11)

Indisk rispanna

(10)

Indisk kycklinggryta med gult ris

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies