Kycklingdelar med senapsdressad sallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Blir det kycklingdelar över efter grillmiddagen, ta med dem ut på picknicken nästa dag. Den senapsdressade salladen mår också bra dagen efter!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • kycklingdelar, gärna med ben
  • Marinad:
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Senapsdressad sallad:
  • 250 g grön sparris
  • 200 g vaxbönor
  • 1 knippa rädisa, i bitar
  • 70 g salladsmix
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla kycklingdelarna med marinaden och grilla tills de är genomstekta, på indirekt värme så de inte bränns. Innertemperaturen vid benet ska vara ca 75°.
  2. Grilla sparrisen till fin färg och skär i mindre bitar. Koka vaxbönorna i saltat vatten ca 2 min. Blanda sparris, bönor, rädisor och sallad. Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladen.

Tips

Passa noga när du grillar, söta marinader gör att köttet gärna bränner vid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • kycklingdelar, gärna med ben
  • Marinad:
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Senapsdressad sallad:
  • 250 g grön sparris
  • 200 g vaxbönor
  • 1 knippa rädisa, i bitar
  • 70 g salladsmix
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar

Kycklingdelar med senapsdressad sallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Blir det kycklingdelar över efter grillmiddagen, ta med dem ut på picknicken nästa dag. Den senapsdressade salladen mår också bra dagen efter!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla kycklingdelarna med marinaden och grilla tills de är genomstekta, på indirekt värme så de inte bränns. Innertemperaturen vid benet ska vara ca 75°.
  2. Grilla sparrisen till fin färg och skär i mindre bitar. Koka vaxbönorna i saltat vatten ca 2 min. Blanda sparris, bönor, rädisor och sallad. Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladen.

Tips

Passa noga när du grillar, söta marinader gör att köttet gärna bränner vid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies