
Kycklingdelar med senapsdressad sallad
Betyg (1-5):
Blir det kycklingdelar över efter grillmiddagen, ta med dem ut på picknicken nästa dag. Den senapsdressade salladen mår också bra dagen efter!
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- kycklingdelar, gärna med ben
- Marinad:
- 2 msk japansk soja
- 2 msk flytande honung
- 1 msk neutral olja
- 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- Senapsdressad sallad:
- 250 g grön sparris
- 200 g vaxbönor
- 1 knippa rädisa, i bitar
- 70 g salladsmix
- 2 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla kycklingdelarna med marinaden och grilla tills de är genomstekta, på indirekt värme så de inte bränns. Innertemperaturen vid benet ska vara ca 75°.
- Grilla sparrisen till fin färg och skär i mindre bitar. Koka vaxbönorna i saltat vatten ca 2 min. Blanda sparris, bönor, rädisor och sallad. Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladen.
Tips

Passa noga när du grillar, söta marinader gör att köttet gärna bränner vid.
Liknande recept
Kycklingdelar med senapsdressad sallad
Betyg (1-5):
Blir det kycklingdelar över efter grillmiddagen, ta med dem ut på picknicken nästa dag. Den senapsdressade salladen mår också bra dagen efter!
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla kycklingdelarna med marinaden och grilla tills de är genomstekta, på indirekt värme så de inte bränns. Innertemperaturen vid benet ska vara ca 75°.
- Grilla sparrisen till fin färg och skär i mindre bitar. Koka vaxbönorna i saltat vatten ca 2 min. Blanda sparris, bönor, rädisor och sallad. Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladen.
Tips

Passa noga när du grillar, söta marinader gör att köttet gärna bränner vid.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!