För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Stekt kyckling med krämig ostsås och rostade rödbetor.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg rödbetor
  • 200 g vitkål, i grova bitar
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk salt
  • Kyckling:
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g chèvre
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och dela de större rödbetorna. Skär rödbetorna i tunna skivor men inte helt igenom. Det går lätt att skära hallelbackssnitt om man lägger rödbetan i en träslev och skär rakt ner mot slevens kanter.
  3. Lägg rödbetorna med den skivade sidan uppåt i en smord ugnsfast form tillsammans med vitkålen. Pensla med smör, salta och rosta i ugnen cirka 30 minuter. Pensla med smält smör ett par gånger under tiden.

Kyckling

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugnen ca 15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
  2. Koka upp vatten, vitt vin och buljong. Skär bort kanterna på chèvren och smält ner osten i buljongen och peppra. Mixa med en stavmixer till en slät sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trött

2014-07-28

När tänker ni fixa utskriftsformatet så att man slipper klippa och klistra i Word eller InDesign för att kunna skriva ut papperet på en sida?

Eva

2014-02-02

Blev väldigt gott när väl rödbetorna blev klara. Tog betydligt längre tid än 30 min. Jag skar också ned på chevren och det. Blev riktigt bra.

20130829

2013-08-30

gott med rödbetshasselbackare. tog en mindre mängd ost, smakade inte så mycket då, gott med vitkålen till.

Eva

2013-05-06

Jag bytte ut grädde mot hälften av vattnet och inte så mkt ost. Det blev bra. Tog några ekologiska delikatesspotatisar, det blir för mycket rödbeta annars.

Martin

2013-02-23

Chevresåsen blev väldigt stark, skulle behövas tonas ner lite grann. Vitkålen smakade kålpudding=passade ej in smakmässigt

Liknande recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(15)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(22)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(3)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(30)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(10)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(86)

Julkalkon med cidersås

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg rödbetor
  • 200 g vitkål, i grova bitar
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk salt
  • Kyckling:
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g chèvre
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Stekt kyckling med krämig ostsås och rostade rödbetor.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och dela de större rödbetorna. Skär rödbetorna i tunna skivor men inte helt igenom. Det går lätt att skära hallelbackssnitt om man lägger rödbetan i en träslev och skär rakt ner mot slevens kanter.
  3. Lägg rödbetorna med den skivade sidan uppåt i en smord ugnsfast form tillsammans med vitkålen. Pensla med smör, salta och rosta i ugnen cirka 30 minuter. Pensla med smält smör ett par gånger under tiden.

Kyckling

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugnen ca 15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
  2. Koka upp vatten, vitt vin och buljong. Skär bort kanterna på chèvren och smält ner osten i buljongen och peppra. Mixa med en stavmixer till en slät sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trött

2014-07-28

När tänker ni fixa utskriftsformatet så att man slipper klippa och klistra i Word eller InDesign för att kunna skriva ut papperet på en sida?

Eva

2014-02-02

Blev väldigt gott när väl rödbetorna blev klara. Tog betydligt längre tid än 30 min. Jag skar också ned på chevren och det. Blev riktigt bra.

20130829

2013-08-30

gott med rödbetshasselbackare. tog en mindre mängd ost, smakade inte så mycket då, gott med vitkålen till.

Eva

2013-05-06

Jag bytte ut grädde mot hälften av vattnet och inte så mkt ost. Det blev bra. Tog några ekologiska delikatesspotatisar, det blir för mycket rödbeta annars.

Martin

2013-02-23

Chevresåsen blev väldigt stark, skulle behövas tonas ner lite grann. Vitkålen smakade kålpudding=passade ej in smakmässigt

Liknande recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(15)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(22)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(3)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(30)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(10)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(86)

Julkalkon med cidersås

(8)