Kycklingbollar med dill och citron

Betyg (1-5):
3.27 (55 betyg)

Kycklingbollar med vita bönor och dill. Serveras med spaghetti i krämig sås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en bunke och och mixa eller mosa slät. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin, smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-06

Hej Therese! Det ska vara en burk på 400g. Lycka till i köket!

Therese

2019-12-03

Ska det vara 400 g avrunna bönor eller en burk på 400 g?

Linnea

2019-11-14

Mycket uppskattat av hela familjen. Sonen på 2,5år åt 10 st! Redan en favorit! Hade lite vitlök i och dubblade mängden sås som några har tipsat om.

Linnéa

2019-10-27

Hej, Jätte god, jag dubblade dillen och använde chili och vitlök i såsen också. Höjde det.

Camilla

2019-08-15

Med chili och vitlök blev bullarna goda. Men såsen hade jag klarat mig utan..

Ida

2019-07-09

Hade inte vita bönor hemma så tog kikärtor, funkade toppen. Dubblerade vin och grädde för mer sås. Extra dill. Gott !

Coop

2019-04-04

Hej Pontus! Det gäller att mosa bönorna ordentligt till en slät massa, så ska bollarna hålla ihop. Blir smeten ändå för lös kan du tillsätta lite ströbröd. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Pontus

2019-04-02

Helt hopplöst att få färsen att hålla ihop till bollar.

Emma

2019-03-12

Väldigt god smak, la till en vitlöksklyfta och lite cayennepeppar efter tidigare tips här. Men konsistensen på bollarna var såå torra, nästa gång tar jag nog och provar med lax istället för kyckling.

Johnny Thunders II

2019-02-12

Riktigt gott om man tar 1 dl extra grädde och adderar vitlök och torkad chili. Skippad även vinet och lade till lite syrlighet med tomatpuré. Misslyckas dock med att få det till 80 kr. Bara kycklingfärsen kostar ju närmare 45 kr. Rekommenderas trots detta.

Coop

2019-02-12

Hej Hanna, Under receptet ser du en grön bild med länk till hur vi har räknat. Tittar du i appen syns det inte än tyvärr, men du kan gå in och läsa på https://coopedit.kf.local/recept/4-personer-80-kr/kostnadsberakning/kycklingbollar-med-dill-och-citron/ Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Hanna

2019-02-12

Varför ser jag inte hur ni har räknat?!

Malin

2019-02-10

Tillsatte en vitlök och chiliflakes i bollsmeten. Gjorde även dubbel sats sås och tillsatte balsamvinäger och honung. Supergod rätt! Kan varmt rekommenderas!👌🏻

Lovisa

2019-02-04

Jag hade i en stor vitlöksklyfta i bollarna och gjorde extra mycket sås. Mycket smaskigt.

Torild

2019-02-04

Potentiellt så skulle dessa kunna bli goda. Men kryddningen är för dålig. Det behövs mer salt, peppar. Mindre citron och dillsmaken var obefintlig. Så om man vill ha mer dillsmak så får man öka på med den också. Jag tror att lite Chilli och vitlök hade gjort susen. Sen blir det väldigt lite sås till 4 portioner.

Nathalie

2019-02-02

Dessa gick inte alls hem 👎 Väldigt smaklösa och ingen sås. Detta görs inte om..

Coop

2019-01-22

Hej Maria, 1 tsk salt, vi har lagt till det i listan nu. Tack för att du upptäckte att det saknades! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-01-18

Hur mycket salt ska det vara i färssmeten?

Sanna

2019-01-15

Himla gott, men man behöver öka mängden kryddor något för att det ska smaka riktigt bra!

Annie

2019-01-13

Riktigt gott tyckte hela familjen! Slängde i ett ägg och kycklingbollarna höll i hop. Tog bara knappt en matsked citronsaft för att inte det sura skulle ta över och det blev en fin balans. En riktig god bjudrätt, den kommer vi att göra fler gånger!

Coop

2019-01-11

Hej Stina! Det gäller att mosa bönorna ordentligt till en slät massa, så ska bollarna hålla ihop. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Stina

2019-01-07

Omöjligt att få bollarna att hålla ihop i stekpannan. Hur ärret tänkt att man ska göra?!

Mattias

2019-01-06

Smaklöst

Sandra

2019-01-05

Detta recept blev inte alls uppskattat av familjen. Rekommenderar det inte :(

Naomi

2019-01-04

Goda smaker men riktigt svårt att få bollarna att hålla ihop, blev mest en färsig massa.

Ewa

2019-01-02

Blev faktiskt bäst då jag skippade de vita bönorna i. Såsen kan man äta med matsked och är "slagsmålsvarning" på! 😁

Sandra

2018-10-11

God smak men hade svårt att få bollarna att hålla ihop. :)

Martina

2018-09-20

Supergott! Rekommenderas varmt!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti
  • 1 tsk salt

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg (1-5):
3.27 (55 betyg)

Kycklingbollar med vita bönor och dill. Serveras med spaghetti i krämig sås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en bunke och och mixa eller mosa slät. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin, smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-06

Hej Therese! Det ska vara en burk på 400g. Lycka till i köket!

Therese

2019-12-03

Ska det vara 400 g avrunna bönor eller en burk på 400 g?

Linnea

2019-11-14

Mycket uppskattat av hela familjen. Sonen på 2,5år åt 10 st! Redan en favorit! Hade lite vitlök i och dubblade mängden sås som några har tipsat om.

Linnéa

2019-10-27

Hej, Jätte god, jag dubblade dillen och använde chili och vitlök i såsen också. Höjde det.

Camilla

2019-08-15

Med chili och vitlök blev bullarna goda. Men såsen hade jag klarat mig utan..

Ida

2019-07-09

Hade inte vita bönor hemma så tog kikärtor, funkade toppen. Dubblerade vin och grädde för mer sås. Extra dill. Gott !

Coop

2019-04-04

Hej Pontus! Det gäller att mosa bönorna ordentligt till en slät massa, så ska bollarna hålla ihop. Blir smeten ändå för lös kan du tillsätta lite ströbröd. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Pontus

2019-04-02

Helt hopplöst att få färsen att hålla ihop till bollar.

Emma

2019-03-12

Väldigt god smak, la till en vitlöksklyfta och lite cayennepeppar efter tidigare tips här. Men konsistensen på bollarna var såå torra, nästa gång tar jag nog och provar med lax istället för kyckling.

Johnny Thunders II

2019-02-12

Riktigt gott om man tar 1 dl extra grädde och adderar vitlök och torkad chili. Skippad även vinet och lade till lite syrlighet med tomatpuré. Misslyckas dock med att få det till 80 kr. Bara kycklingfärsen kostar ju närmare 45 kr. Rekommenderas trots detta.

Coop

2019-02-12

Hej Hanna, Under receptet ser du en grön bild med länk till hur vi har räknat. Tittar du i appen syns det inte än tyvärr, men du kan gå in och läsa på https://coopedit.kf.local/recept/4-personer-80-kr/kostnadsberakning/kycklingbollar-med-dill-och-citron/ Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Hanna

2019-02-12

Varför ser jag inte hur ni har räknat?!

Malin

2019-02-10

Tillsatte en vitlök och chiliflakes i bollsmeten. Gjorde även dubbel sats sås och tillsatte balsamvinäger och honung. Supergod rätt! Kan varmt rekommenderas!👌🏻

Lovisa

2019-02-04

Jag hade i en stor vitlöksklyfta i bollarna och gjorde extra mycket sås. Mycket smaskigt.

Torild

2019-02-04

Potentiellt så skulle dessa kunna bli goda. Men kryddningen är för dålig. Det behövs mer salt, peppar. Mindre citron och dillsmaken var obefintlig. Så om man vill ha mer dillsmak så får man öka på med den också. Jag tror att lite Chilli och vitlök hade gjort susen. Sen blir det väldigt lite sås till 4 portioner.

Nathalie

2019-02-02

Dessa gick inte alls hem 👎 Väldigt smaklösa och ingen sås. Detta görs inte om..

Coop

2019-01-22

Hej Maria, 1 tsk salt, vi har lagt till det i listan nu. Tack för att du upptäckte att det saknades! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-01-18

Hur mycket salt ska det vara i färssmeten?

Sanna

2019-01-15

Himla gott, men man behöver öka mängden kryddor något för att det ska smaka riktigt bra!

Annie

2019-01-13

Riktigt gott tyckte hela familjen! Slängde i ett ägg och kycklingbollarna höll i hop. Tog bara knappt en matsked citronsaft för att inte det sura skulle ta över och det blev en fin balans. En riktig god bjudrätt, den kommer vi att göra fler gånger!

Coop

2019-01-11

Hej Stina! Det gäller att mosa bönorna ordentligt till en slät massa, så ska bollarna hålla ihop. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Stina

2019-01-07

Omöjligt att få bollarna att hålla ihop i stekpannan. Hur ärret tänkt att man ska göra?!

Mattias

2019-01-06

Smaklöst

Sandra

2019-01-05

Detta recept blev inte alls uppskattat av familjen. Rekommenderar det inte :(

Naomi

2019-01-04

Goda smaker men riktigt svårt att få bollarna att hålla ihop, blev mest en färsig massa.

Ewa

2019-01-02

Blev faktiskt bäst då jag skippade de vita bönorna i. Såsen kan man äta med matsked och är "slagsmålsvarning" på! 😁

Sandra

2018-10-11

God smak men hade svårt att få bollarna att hålla ihop. :)

Martina

2018-09-20

Supergott! Rekommenderas varmt!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies