Kycklingben med jalapeño- coleslaw

Kycklingben med jalapeño- coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Het krämig coleslaw är bästa tillbehöret till de BBQ-kladdiga kycklingbenen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1.5 dl barbequesås
  • Till servering
  • 2 majskolvar
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Jalapeño-coleslaw
  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, finhackade
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjölet med de torra kryddorna och vänd runt kycklingen i blandningen. Grilla runt om till fin färg över het glöd och grilla klart på indirekt värme till en innertemperatur på 75°, ca 30 min.
  2. Pensla kycklingen med BBQsås och grilla ytterligare ca 10 min över glöd. Vänd runt så den inte blir bränd.
  3. Grilla majskolvarna till fin färg. Salta och skär upp i bitar. Tvätta sötpotatisen och skär i 2 centimeters-skivor. Pensla med olja och grilla tills mjuka. Salta.

Coleslaw

  1. Skär kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop med majonnäs, jalapeños, senap, socker och salt.

Tips

Blanda mjöl och kryddor i en påse och skaka runt kycklingbenen i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingben med jalapeño- coleslaw
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1.5 dl barbequesås
  • Till servering
  • 2 majskolvar
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Jalapeño-coleslaw
  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, finhackade
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Kycklingben med jalapeño- coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Het krämig coleslaw är bästa tillbehöret till de BBQ-kladdiga kycklingbenen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda mjölet med de torra kryddorna och vänd runt kycklingen i blandningen. Grilla runt om till fin färg över het glöd och grilla klart på indirekt värme till en innertemperatur på 75°, ca 30 min.
  2. Pensla kycklingen med BBQsås och grilla ytterligare ca 10 min över glöd. Vänd runt så den inte blir bränd.
  3. Grilla majskolvarna till fin färg. Salta och skär upp i bitar. Tvätta sötpotatisen och skär i 2 centimeters-skivor. Pensla med olja och grilla tills mjuka. Salta.

Coleslaw

  1. Skär kålen tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop med majonnäs, jalapeños, senap, socker och salt.

Tips

Blanda mjöl och kryddor i en påse och skaka runt kycklingbenen i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!