Kyckling tandoori

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Yoghurtmarinerad kycklingfilé i ugnen med råstekt broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 1 förpackning tandoorikrydda
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g kycklingfilé, i bitar
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, klyftad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda tandoorikrydda med 2/3 av yoghurten och vänd runt kycklingbitarna. Skeda ut på en bakplåtspappersklädd plåt och stek högre upp i ugnen 10 min.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna och råstek broccolin i olja. Skala och skiva även med roten på broccolin, salta. Ruska om pannan eller rör, de ska vara nästan råa i mitten.
  4. Servera kycklingen med lime, yoghurt, broccoli och ris.

Servering

Stek kycklingen i enbart tandoori som en variant på denna rätt.

Tips

Ät med pinnar, gillas säkert av barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2021-05-22

För torrt. Saknar sås till (i min mening räcker inte en klick kall yoghurt och limesaft på riset).

Mikaela

2017-11-05

Såååå gott

Liknande recept

Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl ris
  • 1 förpackning tandoorikrydda
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g kycklingfilé, i bitar
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, klyftad
  • 0.5 tsk salt

Kyckling tandoori

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Yoghurtmarinerad kycklingfilé i ugnen med råstekt broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda tandoorikrydda med 2/3 av yoghurten och vänd runt kycklingbitarna. Skeda ut på en bakplåtspappersklädd plåt och stek högre upp i ugnen 10 min.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna och råstek broccolin i olja. Skala och skiva även med roten på broccolin, salta. Ruska om pannan eller rör, de ska vara nästan råa i mitten.
  4. Servera kycklingen med lime, yoghurt, broccoli och ris.

Servering

Stek kycklingen i enbart tandoori som en variant på denna rätt.

Tips

Ät med pinnar, gillas säkert av barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2021-05-22

För torrt. Saknar sås till (i min mening räcker inte en klick kall yoghurt och limesaft på riset).

Mikaela

2017-11-05

Såååå gott

Liknande recept

Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)