Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad

Gör så här

  1. Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  2. Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
  3. Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kyckling Tandoori med raita och naanbröd
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad

Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  2. Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
  3. Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!