
Kyckling Tandoori med raita och naanbröd
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
- 1 påse tandoorikrydda (35 g)
- 1 dl yoghurt (10 %)
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- Raita:
- 1 strimlad blekselleristjälk
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl hackad mynta
- 3 dl yoghurt (10%)
- 1 tsk olivolja
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- Till servering:
- 4 naanbröd
- 4 tärnade tomater
- 1 krispsallad
Gör så här
- Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
- Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
- Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.
Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!
Kyckling Tandoori med raita och naanbröd
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Gör så här
- Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
- Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
- Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.
Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!