Kyckling Tandoori med raita och naanbröd
  • Tid 25 min

Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

3 (5 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.

  2. 2

    Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.

  3. 3

    Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar