Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad

Gör så här

  1. Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  2. Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
  3. Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Matkassens caesarsallad

(30)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

"Honey and mustard" - kyckling i ugn

(92)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(68)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad

Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  2. Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
  3. Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Matkassens caesarsallad

(30)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

"Honey and mustard" - kyckling i ugn

(92)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(68)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies