Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad

Gör så här

  1. Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  2. Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
  3. Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse tandoorikrydda (35 g)
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 1 strimlad blekselleristjälk
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad

Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  2. Grilla kycklingen ca 5 min per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
  3. Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Tips

Sara tipsar: Ladda upp med snacks vid grillen i väntan på den perfekta glöden!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)