Kyckling- och sötpotatisgryta med kokbanan
  • Tid 35 min

Kyckling- och sötpotatisgryta med kokbanan

3.24 (37 betyg)

Matbananens lite söta smak och fasta konsistens passar riktigt fint i starkt kryddade rätter som denna.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer, delade i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 2.5 dl kycklingbuljong
  • 500 g skalad sötpotatis, skuren 1,5 cm stora kuber
  • 2 skalade, skivade kokbananer
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingfiléerna runt om. Lägg i lök och vitlök och låt steka med ett par minuter. Tillsätt tomat, kryddor och kycklingbuljong och låt koka, under lock, ca 15 minuter. (Tillsätt ytterligare buljong om det behövs.)

  2. 2

    Lägg i potatis och banan i grytan och koka ytterligare 10-15 minuter tills potatis- och bananskivorna känns mjuka.

Servering

Servera med ris eller bröd och sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skala bananerna med hjälp av en kniv för de kan vara lite svåra att få upp med händerna. Koktiden beror på mognadsgrad och hur tjocka de är.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar