Kyckling- och sötpotatisgryta med kokbanan

Kyckling- och sötpotatisgryta med kokbanan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Matbananens lite söta smak och fasta konsistens passar riktigt fint i starkt kryddade rätter som denna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer, delade i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 1 tsk chilipulver
  • 12.5 dl kycklingbuljong
  • 500 g skalad sötpotatis, skuren 1,5 cm stora kuber
  • 2 skalade, skivade kokbananer

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingfiléerna runt om. Lägg i lök och vitlök och låt steka med ett par minuter. Tillsätt tomat, chilipulver och kycklingbuljong och låt koka, under lock, ca 15 minuter. (Tillsätt ytterligare buljong om det behövs.)
  2. Lägg i potatis och banan i grytan och koka ytterligare 10-15 minuter tills potatis- och bananskivorna känns mjuka.

Servering

Servera med ris eller bröd och sallad.

Tips

Skala bananerna med hjälp av en kniv för de kan vara lite svåra att få upp med händerna. Koktiden beror på mognadsgrad och hur tjocka de är.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-11

Hej Ma! Testa gärna att ha i mer buljong tills det blir den konsistensen du föredrar :) /Maja, redaktör

Ma

2020-12-08

Hur skall den här mängden ingredienser kunna koka i 2,5 DL vätska??

Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Sussie. Det är bara chilipulvret. Vi förtydligar det i texten. Tack för att du påpekade det. Mvh, Maja/redaktör

Sussie

2020-08-08

Vad är det för kryddor man ska ha i? Står här och har följt receptet men upptäcker att det endast är med chilipulver under Ingredienser. Inget salt eller någon annan krydda? Vi får väl hitta på något själva nu men det vore väl bra att komplettera så att receptet blir rätt.

Kyckling- och sötpotatisgryta med kokbanan
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 kycklingfiléer, delade i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 1 tsk chilipulver
  • 12.5 dl kycklingbuljong
  • 500 g skalad sötpotatis, skuren 1,5 cm stora kuber
  • 2 skalade, skivade kokbananer

Kyckling- och sötpotatisgryta med kokbanan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Matbananens lite söta smak och fasta konsistens passar riktigt fint i starkt kryddade rätter som denna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingfiléerna runt om. Lägg i lök och vitlök och låt steka med ett par minuter. Tillsätt tomat, chilipulver och kycklingbuljong och låt koka, under lock, ca 15 minuter. (Tillsätt ytterligare buljong om det behövs.)
  2. Lägg i potatis och banan i grytan och koka ytterligare 10-15 minuter tills potatis- och bananskivorna känns mjuka.

Servering

Servera med ris eller bröd och sallad.

Tips

Skala bananerna med hjälp av en kniv för de kan vara lite svåra att få upp med händerna. Koktiden beror på mognadsgrad och hur tjocka de är.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-12-11

Hej Ma! Testa gärna att ha i mer buljong tills det blir den konsistensen du föredrar :) /Maja, redaktör

Ma

2020-12-08

Hur skall den här mängden ingredienser kunna koka i 2,5 DL vätska??

Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Sussie. Det är bara chilipulvret. Vi förtydligar det i texten. Tack för att du påpekade det. Mvh, Maja/redaktör

Sussie

2020-08-08

Vad är det för kryddor man ska ha i? Står här och har följt receptet men upptäcker att det endast är med chilipulver under Ingredienser. Inget salt eller någon annan krydda? Vi får väl hitta på något själva nu men det vore väl bra att komplettera så att receptet blir rätt.