Kyckling med vårprimörer

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Saftig kyckling med färska kryddor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 kg hel färsk kyckling ( 1 hel kyckling = ca 1 1/2 kg)
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g delade citroner i stora bitar
  • 0.5 dl persilja
  • 1 dl timjan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk smör
  • 200 g morötter i grova bitar
  • 1 röd lök i klyftor
  • 0.5 grovhackad purjolök

Gör så här

  1. Skölj av kycklingen noga. Salta och peppra kycklingen noga både utanpå och inuti. Fyll kycklingen med citron, persilja, timjan, vitlök och chili. Vrid vingarna bakåt på kycklingen och lås dem på ryggen.
  2. Bryn kycklingen i smöret i en stekgryta. Späd med vatten och låt kycklingen koka upp. Lägg sedan ner morötter, lök och purjolök. Tillsätt även delarna av en citron.
  3. Koka kycklingen under lock i ca 1 timma. Prova med en kniv att kycklingen är klar. Den skall vara genomkokt ända in till benet, och köttsaften skall vara klar. Lyft upp kycklingen och skär upp i portionsbitar.
  4. .

Servering

Vill man servera säsongens grönsaker till rätten kan de läggas i och koka med sista 5-10 minuterna

Tips

Spadet kan eventuellt kokas ner ytterligare i cirka en halvtimma, silas av, och användas som buljong till en god grönsaks och kycklingsoppa på resterna dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk paella

(11)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kyckling marengo

(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg hel färsk kyckling ( 1 hel kyckling = ca 1 1/2 kg)
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g delade citroner i stora bitar
  • 0.5 dl persilja
  • 1 dl timjan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk smör
  • 200 g morötter i grova bitar
  • 1 röd lök i klyftor
  • 0.5 grovhackad purjolök

Kyckling med vårprimörer

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Saftig kyckling med färska kryddor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj av kycklingen noga. Salta och peppra kycklingen noga både utanpå och inuti. Fyll kycklingen med citron, persilja, timjan, vitlök och chili. Vrid vingarna bakåt på kycklingen och lås dem på ryggen.
  2. Bryn kycklingen i smöret i en stekgryta. Späd med vatten och låt kycklingen koka upp. Lägg sedan ner morötter, lök och purjolök. Tillsätt även delarna av en citron.
  3. Koka kycklingen under lock i ca 1 timma. Prova med en kniv att kycklingen är klar. Den skall vara genomkokt ända in till benet, och köttsaften skall vara klar. Lyft upp kycklingen och skär upp i portionsbitar.
  4. .

Servering

Vill man servera säsongens grönsaker till rätten kan de läggas i och koka med sista 5-10 minuterna

Tips

Spadet kan eventuellt kokas ner ytterligare i cirka en halvtimma, silas av, och användas som buljong till en god grönsaks och kycklingsoppa på resterna dagen efter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk paella

(11)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kyckling marengo

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies