Kyckling med rotsaker och getostcrème

Betyg (1-5):
3.18 (50 betyg)

Kyckling och rotsaker, allt på samma på plåt, enklare kan det inte bli.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • Getostcrème :
  • 120 g getost
  • 1.5 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär rotsakerna i grova bitar, cirka 3x3 centimeter. Skär potatisen i något mindre bitar eftersom den tar längre tid i ugnen. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, vänd runt med olivolja, salt och peppar. .

Getostcrème

  1. Sätt in rotsakerna i ugnen. Lägg dit kycklingen efter 15 minuter och stek ytterligare 10-15 minuter.
  2. Mosa ihop grädde och getost till en kräm. Klicka på krämen medan kycklingen fortfarande är varm så att den smälter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2012-08-15

Det verkar tyvärr som om den här crème fraichen har utgått ur arlas sortiment. Men jag provade att blanda egen, det gick alldeles utmärkt.

Agnetha

2012-03-19

Kyckling med rotsaker

Liknande recept

Kycklingpasta med vitlöksfärskost

(0)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Spagetti med kycklingfärssås

(10)

Caesarsallad med kyckling

(31)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • Getostcrème :
  • 120 g getost
  • 1.5 dl grädde

Kyckling med rotsaker och getostcrème

Betyg (1-5):
3.18 (50 betyg)

Kyckling och rotsaker, allt på samma på plåt, enklare kan det inte bli.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär rotsakerna i grova bitar, cirka 3x3 centimeter. Skär potatisen i något mindre bitar eftersom den tar längre tid i ugnen. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, vänd runt med olivolja, salt och peppar. .

Getostcrème

  1. Sätt in rotsakerna i ugnen. Lägg dit kycklingen efter 15 minuter och stek ytterligare 10-15 minuter.
  2. Mosa ihop grädde och getost till en kräm. Klicka på krämen medan kycklingen fortfarande är varm så att den smälter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2012-08-15

Det verkar tyvärr som om den här crème fraichen har utgått ur arlas sortiment. Men jag provade att blanda egen, det gick alldeles utmärkt.

Agnetha

2012-03-19

Kyckling med rotsaker

Liknande recept

Kycklingpasta med vitlöksfärskost

(0)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

(10)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Spagetti med kycklingfärssås

(10)

Caesarsallad med kyckling

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies