Kyckling med krispigt tacotäcke

Kyckling med krispigt tacotäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(119)

En tacorätt på nytt och gott vis.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 500 g kycklingfiléer
  • 15 tortilla eller nachos
  • 35 g tacokrydda
  • Till servering:
  • 300 g majskorn
  • 0.5 tärnad gurka
  • 150 g sallad
  • 3 tomater, i biter
  • 30 tortilla eller nachos
  • 3 dl valfri tacosås
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela varje filé i 4-5 långsmala bitar. Lägg chipsen i en plastpåse och bulta med knuten näve eller en träslev så att de krossas till små smulor. Häll i tacokryddan och blanda runt. Lägg kycklingen i plastpåsen och vänd runt så att den blir panerad runt om.
  2. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grilla i övre delen av ugnen av tills kycklingen är genomstekt och ytan knaprig ca 10 minuter.
  3. .

Servering

Servera med tacosås, kalla eller varma majskorn, tomater, gurka, sallad, chips och eventuellt gräddfil

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2016-10-21

Såg ett liknande recept där man skulle fylla kycklingen med cheddarost...kommer dock inte på var! Nån som har det?

Checkbox Coop

2012-12-12

Tomaterna serveras till kycklingen.

Torbjörn

2012-12-11

Till Maja: Tror du kanske att tomaterna skall serveras med gurkan och majsen som en sallad till, precis som bilden visar?

Maja

2012-02-25

När och var skulle de 3 tomaterna i bitar in? I påsen med krosset eller? Står inte under "Till servering"

Linn

2012-01-05

Vore det inte bättre att servera ris än tortilla/nachos till den här rätten?

Kyckling med krispigt tacotäcke
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g kycklingfiléer
  • 15 tortilla eller nachos
  • 35 g tacokrydda
  • Till servering:
  • 300 g majskorn
  • 0.5 tärnad gurka
  • 150 g sallad
  • 3 tomater, i biter
  • 30 tortilla eller nachos
  • 3 dl valfri tacosås
  • 3 dl gräddfil

Kyckling med krispigt tacotäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(119)

En tacorätt på nytt och gott vis.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela varje filé i 4-5 långsmala bitar. Lägg chipsen i en plastpåse och bulta med knuten näve eller en träslev så att de krossas till små smulor. Häll i tacokryddan och blanda runt. Lägg kycklingen i plastpåsen och vänd runt så att den blir panerad runt om.
  2. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grilla i övre delen av ugnen av tills kycklingen är genomstekt och ytan knaprig ca 10 minuter.
  3. .

Servering

Servera med tacosås, kalla eller varma majskorn, tomater, gurka, sallad, chips och eventuellt gräddfil

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2016-10-21

Såg ett liknande recept där man skulle fylla kycklingen med cheddarost...kommer dock inte på var! Nån som har det?

Checkbox Coop

2012-12-12

Tomaterna serveras till kycklingen.

Torbjörn

2012-12-11

Till Maja: Tror du kanske att tomaterna skall serveras med gurkan och majsen som en sallad till, precis som bilden visar?

Maja

2012-02-25

När och var skulle de 3 tomaterna i bitar in? I påsen med krosset eller? Står inte under "Till servering"

Linn

2012-01-05

Vore det inte bättre att servera ris än tortilla/nachos till den här rätten?