Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



2012-10-16

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



2012-10-16