Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)
  • Tid 30 min

Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)

3.93 (30 betyg)

Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
  • 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 150 g tunt skivade schalottenlökar
  • 1 tsk currypasta
  • 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk råsocker
  • 2 hackade små, gröna chilifrukter
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 1 dl korianderblad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

  2. 2

    Strö över jordnötter och korianderblad.

Servering

Servera med ris.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar