
Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)
Betyg (1-5):
Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kycklingfilé skurna i långa smala strimlor
- 2 msk jordnötsolja eller solrosolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 150 g tunt skivade schalottenlökar
- 1 tsk currypasta
- 3 st krossade stjälkar av citrongräs skurna i 2,5 cm bitar
- 2 msk fisksås
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 tsk råsocker
- 2 hackade små, gröna chilifrukter
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 1.5 dl kokosmjölk
- 2 msk krossade jordnötter
- 1 dl korianderblad
Gör så här
- Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Strö över jordnötter och korianderblad.
Servering
Servera med ris.
Kyckling med citrongräscurry (Cari ga xoa lan)
Betyg (1-5):
Viatnamesisk gryta med kokosmjök, chili, jornötter och koriander.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, schalottenlök och currypasta ca 1 minut. Tillsätt kycklingbitarna och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt citrongräs, fisksås, peppar, socker och chili. Woka 3-4 minuter. Häll på kycklingfond och kokosmjölk, blanda noga och sjud i ca 6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Strö över jordnötter och korianderblad.
Servering
Servera med ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-10-16