Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (82 betyg)

Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stekt kyckling, i mindre bitar
  • 200 g smulad eller tärnad fetaost
  • 1 skalad gurka, i bitar
  • 1 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Ajvarvinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild eller stark ajvar relish
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
  2. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2012-11-15

Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx

Snutteliten

2012-04-20

Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.

Jocke

2012-01-10

*

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl bulgur
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stekt kyckling, i mindre bitar
  • 200 g smulad eller tärnad fetaost
  • 1 skalad gurka, i bitar
  • 1 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Ajvarvinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild eller stark ajvar relish
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (82 betyg)

Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
  2. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2012-11-15

Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx

Snutteliten

2012-04-20

Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.

Jocke

2012-01-10

*

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)