Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg (1-5):
3.67 (78 betyg)

Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl bulgur
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stekt kyckling, i mindre bitar
  • 200 g smulad eller tärnad fetaost
  • 1 skalad gurka, i bitar
  • 1 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Ajvarvinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild eller stark ajvar relish
  • 0.5 msk honung

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
  2. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2012-11-15

Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx

Snutteliten

2012-04-20

Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.

Jocke

2012-01-10

*

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl bulgur
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stekt kyckling, i mindre bitar
  • 200 g smulad eller tärnad fetaost
  • 1 skalad gurka, i bitar
  • 1 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Ajvarvinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild eller stark ajvar relish
  • 0.5 msk honung

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg (1-5):
3.67 (78 betyg)

Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
  2. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2012-11-15

Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx

Snutteliten

2012-04-20

Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.

Jocke

2012-01-10

*

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies