
Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad
Betyg (1-5):
Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl bulgur
- vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 stekt kyckling, i mindre bitar
- 200 g smulad eller tärnad fetaost
- 1 skalad gurka, i bitar
- 1 skalad finhackad rödlök
- 1 dl hackad bladpersilja
- Ajvarvinägrett:
- 5 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3 msk mild eller stark ajvar relish
- 0.5 msk honung
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
- Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.
Liknande recept
Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad
Betyg (1-5):
Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
- Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-11-15
Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx
2012-04-20
Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.
2012-01-10
*
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2012-11-15
Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx
Snutteliten
2012-04-20
Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.
Jocke
2012-01-10
*