För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg (1-5):
3.67 (79 betyg)

Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stekt kyckling, i mindre bitar
  • 200 g smulad eller tärnad fetaost
  • 1 skalad gurka, i bitar
  • 1 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Ajvarvinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild eller stark ajvar relish
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
  2. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2012-11-15

Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx

Snutteliten

2012-04-20

Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.

Jocke

2012-01-10

*

Liknande recept

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Caesersallad med kycklingspett

(4)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Thainudlar med kycklingfärssås

(42)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl bulgur
  • vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stekt kyckling, i mindre bitar
  • 200 g smulad eller tärnad fetaost
  • 1 skalad gurka, i bitar
  • 1 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Ajvarvinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk mild eller stark ajvar relish
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg (1-5):
3.67 (79 betyg)

Matig enkel sallad som smakar bra var du än befinner dig: i skogen, på sjön, på stranden eller vid köksbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Låt buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
  2. Rör ihop ajvarvinägretten och blanda med den varma bulguren. Tillsätt kyckling (ta bort ben och eventuellt skinn först), fetaost, gurka, lök och persilja. Blanda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2012-11-15

Vi gillar verkligen vinägretten! Gör en vegetarisk variant av rätten såhär http://bit.ly/TKrJQx

Snutteliten

2012-04-20

Supergod sallad. Jag använder kycklinglårfilé vilket jag tycker blir godast.

Jocke

2012-01-10

*

Liknande recept

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Caesersallad med kycklingspett

(4)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Thainudlar med kycklingfärssås

(42)