Kyckling italian style

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g), avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad rödlök
  • 6 hackade sardeller
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela kyckling, bönor, tomater och vitlök på en plåt.
  2. Blanda lök, sardeller, olja och balsamvinäger och skeda över.
  3. Salta, peppra och lägg på hälften av basilikabladen. Tillred i mitten av ugnen i 25–30 min.
  4. Lägg på resten av basilikabladen vid servering och ät med bröd att doppa i skyn.

Tips

Sätt på grill på slutet för extra fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cattis

2017-12-06

Mycket god och lättlagad!

Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Kycklingben och grönsaker i ugnen

(10)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g), avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad rödlök
  • 6 hackade sardeller
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika
  • Till servering:
  • bröd

Kyckling italian style

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela kyckling, bönor, tomater och vitlök på en plåt.
  2. Blanda lök, sardeller, olja och balsamvinäger och skeda över.
  3. Salta, peppra och lägg på hälften av basilikabladen. Tillred i mitten av ugnen i 25–30 min.
  4. Lägg på resten av basilikabladen vid servering och ät med bröd att doppa i skyn.

Tips

Sätt på grill på slutet för extra fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cattis

2017-12-06

Mycket god och lättlagad!

Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Kycklingben och grönsaker i ugnen

(10)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies