Kyckling italian style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g), avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad rödlök
  • 6 hackade sardeller
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela kyckling, bönor, tomater och vitlök på en plåt.
  2. Blanda lök, sardeller, olja och balsamvinäger och skeda över.
  3. Salta, peppra och lägg på hälften av basilikabladen. Tillred i mitten av ugnen i 25–30 min.
  4. Lägg på resten av basilikabladen vid servering och ät med bröd att doppa i skyn.

Tips

Sätt på grill på slutet för extra fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cattis

2017-12-06

Mycket god och lättlagad!

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g), avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad rödlök
  • 6 hackade sardeller
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika
  • Till servering:
  • bröd

Kyckling italian style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela kyckling, bönor, tomater och vitlök på en plåt.
  2. Blanda lök, sardeller, olja och balsamvinäger och skeda över.
  3. Salta, peppra och lägg på hälften av basilikabladen. Tillred i mitten av ugnen i 25–30 min.
  4. Lägg på resten av basilikabladen vid servering och ät med bröd att doppa i skyn.

Tips

Sätt på grill på slutet för extra fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cattis

2017-12-06

Mycket god och lättlagad!

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(29)