Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkonbröstfilé

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger

Betyg
Betyg
(194)
Spara recept

Sommarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling i citronsås med dill

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Betyg
Betyg
(23)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkonbröstfilé

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger

Betyg
Betyg
(194)
Spara recept

Sommarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling i citronsås med dill

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Betyg
Betyg
(23)