För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Tacokyckling med picklad rödlök

(6)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kycklingwok med cashewnötter

(66)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Tacokyckling med picklad rödlök

(6)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Kycklingwok med cashewnötter

(66)