Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)