Kyckling i senapssås
  • Tid 30 min

Kyckling i senapssås

3.64 (11 betyg)

Stekt kyckling med sås kryddad med senap, timjan och lök.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning
Senapssås:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk senapsfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i olja i en stekpanna på hög värme.

Senapssås

  1. 1

    Lyft ur kycklingen, sänk värmen och lägg i smör, lök och socker. Stek så att löken mjuknar utan att ta färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Lägg i kycklingen och låt sjuda under lock ca 10 min.

Till servering

  1. 1

    Servera med klyftpotatis eller ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt svamp, toppa med ost och gratinera i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Roger

    Gjorde enligt Sara Begner´s förslag och gratinerade den i ugnen, tillsatte morötter och palsternacka tillsammans med löken, hade även i senapspulver då coop hade slut på senapsfrön...blev fantastiskt gott

  • klaudia

    tycker samma att nästa gång kommer jag använda mer senap, enkelt å gott

  • Nadine

    Vi uteslöt sockret, hade i en förpackning frysta procencalska kryddor, 3 msk dijonsenap, en hönsbuljongtärning och 5 dl mjölkfri matgrädde, 1 palsternacka och en morot. Det blev riktigt gott, men som sagt vi bytte ut en del ingredienser. Det var ett bra grundrecept iaf! :D

  • Frida

    Enkelt visst men blä vad sött! Fick komplettera med buljong, lite salt, mer grädde och mer färska örter. Det blev ok men jag kommer inte laga detta igen

Visa fler