Kyckling i senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Stekt kyckling med sås kryddad med senap, timjan och lök.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • svartpeppar
  • olja till stekning
  • salt
  • Senapssås:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk senapsfrön

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i olja i en stekpanna på hög värme.

Senapssås

  1. Lyft ur kycklingen, sänk värmen och lägg i smör, lök och socker. Stek så att löken mjuknar utan att ta färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Lägg i kycklingen och låt sjuda under lock ca 10 min.

Till servering

  1. Servera med klyftpotatis eller ris.

Tips

Tillsätt svamp, toppa med ost och gratinera i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-10-26

Detta föll mig inte alls i smaken. Lät gott men nej.

Roger

2017-05-18

Gjorde enligt Sara Begner´s förslag och gratinerade den i ugnen, tillsatte morötter och palsternacka tillsammans med löken, hade även i senapspulver då coop hade slut på senapsfrön...blev fantastiskt gott

klaudia

2015-03-02

tycker samma att nästa gång kommer jag använda mer senap, enkelt å gott

Nadine

2014-03-06

Vi uteslöt sockret, hade i en förpackning frysta procencalska kryddor, 3 msk dijonsenap, en hönsbuljongtärning och 5 dl mjölkfri matgrädde, 1 palsternacka och en morot. Det blev riktigt gott, men som sagt vi bytte ut en del ingredienser. Det var ett bra grundrecept iaf! :D

Frida

2014-03-04

Enkelt visst men blä vad sött! Fick komplettera med buljong, lite salt, mer grädde och mer färska örter. Det blev ok men jag kommer inte laga detta igen

Bitte

2014-02-25

Var en god rätt, enkel att laga, jag ska ha i lite mer senap nästa gång.

Henrik

2014-02-13

Pressad potatis är också gott till detta

Liknande recept

Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • svartpeppar
  • olja till stekning
  • salt
  • Senapssås:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk senapsfrön

Kyckling i senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Stekt kyckling med sås kryddad med senap, timjan och lök.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i olja i en stekpanna på hög värme.

Senapssås

  1. Lyft ur kycklingen, sänk värmen och lägg i smör, lök och socker. Stek så att löken mjuknar utan att ta färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Lägg i kycklingen och låt sjuda under lock ca 10 min.

Till servering

  1. Servera med klyftpotatis eller ris.

Tips

Tillsätt svamp, toppa med ost och gratinera i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-10-26

Detta föll mig inte alls i smaken. Lät gott men nej.

Roger

2017-05-18

Gjorde enligt Sara Begner´s förslag och gratinerade den i ugnen, tillsatte morötter och palsternacka tillsammans med löken, hade även i senapspulver då coop hade slut på senapsfrön...blev fantastiskt gott

klaudia

2015-03-02

tycker samma att nästa gång kommer jag använda mer senap, enkelt å gott

Nadine

2014-03-06

Vi uteslöt sockret, hade i en förpackning frysta procencalska kryddor, 3 msk dijonsenap, en hönsbuljongtärning och 5 dl mjölkfri matgrädde, 1 palsternacka och en morot. Det blev riktigt gott, men som sagt vi bytte ut en del ingredienser. Det var ett bra grundrecept iaf! :D

Frida

2014-03-04

Enkelt visst men blä vad sött! Fick komplettera med buljong, lite salt, mer grädde och mer färska örter. Det blev ok men jag kommer inte laga detta igen

Bitte

2014-02-25

Var en god rätt, enkel att laga, jag ska ha i lite mer senap nästa gång.

Henrik

2014-02-13

Pressad potatis är också gott till detta

Liknande recept

Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)