Kyckling i gryta

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Superenkel kycklinggryta! Lägg kyckling, dragon och potatis i en lergryta och ställ in i ugnen. Lättare kan det nästan inte bli.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.1 kg hel kyckling
  • 3 msk strimlad färsk salvia eller dragon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g små potatisar
  • 150 g purjolök, i bitar
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Vrid vingarna bakåt på kycklingen och lås dem på ryggen. Gnid in kycklingen med salt, krydda och ev vitlök. Lägg den med bröstet upp i en blötlagd lergryta eller ugnssäker form med lock (t ex av Pyrex). Lägg purjo och potatis runt om och häll på buljong och balsamvinäger.
  2. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i kall ugn. Sätt på ugnen och låt kycklingen stå ca 1 timme 30 minuter.

Servering

Servera med sallad och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Kyckling marengo

(29)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.1 kg hel kyckling
  • 3 msk strimlad färsk salvia eller dragon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g små potatisar
  • 150 g purjolök, i bitar
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt

Kyckling i gryta

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Superenkel kycklinggryta! Lägg kyckling, dragon och potatis i en lergryta och ställ in i ugnen. Lättare kan det nästan inte bli.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vrid vingarna bakåt på kycklingen och lås dem på ryggen. Gnid in kycklingen med salt, krydda och ev vitlök. Lägg den med bröstet upp i en blötlagd lergryta eller ugnssäker form med lock (t ex av Pyrex). Lägg purjo och potatis runt om och häll på buljong och balsamvinäger.
  2. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i kall ugn. Sätt på ugnen och låt kycklingen stå ca 1 timme 30 minuter.

Servering

Servera med sallad och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Kyckling marengo

(29)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies