Kyckling i citronsås med dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Saftiga lårfiléer i en syrlig gräddsås tillsammans med ditt favorittillbehör. Bandpasta ger en lyxig känsla.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl bulgur
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 10 små rödlökar
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 msk honung
  • 1 msk majsena
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär lårfiléerna i stora bitar. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.
  3. Lägg ner steklök, grädde, vatten, buljong, rivet citronskal, citronsaft och honung i grytan. Låt precis koka upp och red sedan av med majsena utrört i lite vatten under omrörning.
  4. Låt grytan småputtra 15 minuter med lock. Tillsätt dillen och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis, pasta eller ris

Tips

Var försiktig med citronskalet. Ta bara med det gula, kommer det vita med kan det bli beskt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gumpan

2019-02-27

Nu är ju receptet så här. Sluta klaga. Du behöver ju inte göra det eller hur? Gör något annat eller gör själv om receptet. Hur svårt kan d vara

Jens

2013-01-09

Det är ju inte sockret eller grädden som gör er feta, det är för lite motion!

Susanne

2013-01-07

Det finns ju inget socker i receptet, bara honung. Har det ändrats?

Birgit

2013-01-07

Man kan väl prova att koka kycklingen (hel eller i filéer) också om man nu vill spara på fettet! Men det blir jättegott enligt receptet och man kan ta matlagningsgrädde. Man kan inte spara in på allt, det måste få bli gott också.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

mia

2012-01-20

Det gör inget att det är den mängden socker, man delar det på 4 och så är ju kycklingen mager i sej. Och strunta i Ris och pasta, Ta sallad och en promenad efter middagen :)

Ninna/webbredaktionen

2012-01-19

Grädden och sockret finns med för att balansera syran i citronen och ge en klassisk sötsyrlig sås. Det går att minska mängden grädde, citron och socker men smakresultatet blir inte detsamma. Den som önskar kan självklart välja en magrare gräddprodukt.

Eva

2012-01-19

Varför så mycket grådde ? vi skall ju undvika så mycket fett och håller även med om sockret.

anna

2012-01-19

Håller med. Varför så mycket socker??? Det ska vi ju minska på!!!

M wärd

2012-01-19

varför så mycket socker ?

Liknande recept

Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad broccoli med kycklingfilé

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kycklingburgare med gurksås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl bulgur
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 10 små rödlökar
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 msk honung
  • 1 msk majsena
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Kyckling i citronsås med dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Saftiga lårfiléer i en syrlig gräddsås tillsammans med ditt favorittillbehör. Bandpasta ger en lyxig känsla.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär lårfiléerna i stora bitar. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.
  3. Lägg ner steklök, grädde, vatten, buljong, rivet citronskal, citronsaft och honung i grytan. Låt precis koka upp och red sedan av med majsena utrört i lite vatten under omrörning.
  4. Låt grytan småputtra 15 minuter med lock. Tillsätt dillen och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis, pasta eller ris

Tips

Var försiktig med citronskalet. Ta bara med det gula, kommer det vita med kan det bli beskt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gumpan

2019-02-27

Nu är ju receptet så här. Sluta klaga. Du behöver ju inte göra det eller hur? Gör något annat eller gör själv om receptet. Hur svårt kan d vara

Jens

2013-01-09

Det är ju inte sockret eller grädden som gör er feta, det är för lite motion!

Susanne

2013-01-07

Det finns ju inget socker i receptet, bara honung. Har det ändrats?

Birgit

2013-01-07

Man kan väl prova att koka kycklingen (hel eller i filéer) också om man nu vill spara på fettet! Men det blir jättegott enligt receptet och man kan ta matlagningsgrädde. Man kan inte spara in på allt, det måste få bli gott också.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

mia

2012-01-20

Det gör inget att det är den mängden socker, man delar det på 4 och så är ju kycklingen mager i sej. Och strunta i Ris och pasta, Ta sallad och en promenad efter middagen :)

Ninna/webbredaktionen

2012-01-19

Grädden och sockret finns med för att balansera syran i citronen och ge en klassisk sötsyrlig sås. Det går att minska mängden grädde, citron och socker men smakresultatet blir inte detsamma. Den som önskar kan självklart välja en magrare gräddprodukt.

Eva

2012-01-19

Varför så mycket grådde ? vi skall ju undvika så mycket fett och håller även med om sockret.

anna

2012-01-19

Håller med. Varför så mycket socker??? Det ska vi ju minska på!!!

M wärd

2012-01-19

varför så mycket socker ?

Liknande recept

Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad broccoli med kycklingfilé

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kycklingburgare med gurksås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)